Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

4 YENİ FİLM VİZYONDA

007 James Bond'un 23'üncü filmi 'Skyfall', 'İki Dil Bir Bavul' ekibinin ödüllü yeni filmi 'Babamın Sesi', yarattığı 'Ruby' karakteriyle aşk yaşayan Calvin'in hikayesi 'Hayalimdeki Aşk' ve Özcan Deniz'in yönettiği ve başrolünde olduğu 'Evim Sensin' gösterimde.

Bu hafta ikisi yerli 4 yeni film vizyona girdi.

BABAMIN SESİ

''İki Dil Bir Bavul''un yönetmenleri Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yeni filmi ''Babamın Sesi'''nin yapımcılığını Özgür Doğan üstlendi.

Maraş olaylarından etkilenen yönetmen Zeynel Doğan'ın ailesinin hikayesinden yola çıkılarak oluşturulan filmin senaryosunu ise Orhan Eskiköy yazdı.

Bu kurmaca belgesel filmde, mektup gibi gönderilen ses kayıtlarının izini sürerek Maraş Katliamı’ndan etkilenen bir ailenin hikayesini anlatılıyor. Film Diyarbakır ve Elbistan’da çekildi.

Basê Elbistan''da yalnız başına yaşar. Hayatındaki tek beklentisi büyük oğlu Hasan''ın evine dönüp herkes gibi bir hayat kurmasıdır. Eve gelen sessiz telefonların Hasan''dan geldiğine inanmaktadır. Aynı günlerde Diyarbakır''da yaşayan küçük oğlu Mehmet baba olacağının haberini alır. Yeni bir eve taşınır. Eşyaların arasında babasına gönderilmek üzere kaydedilmiş annesinin ve kendi çocukluk sesinin olduğu bir kaset bulur. Mehmet babasının kaydettiği kasetleri bulmak ve annesini Diyarbakır''da yaşamaya ikna etmek için Elbistan''a gider.

Mehmet annesini Hasan''dan başka bir şey düşünmez halde bulduğunda yavaş yavaş onun dünyasına girmeye başlar. Base''nin yapmayı istediği tamiratları; bahçe işlerini yapar. Bir yandan da babasının gönderdiği kasetleri arar. Ancak Basê, geriye kalan kaset olmadığını söyleyerek Mehmet''i kasetlerin varlığından uzaklaştırmak istese de bunu başaramaz.

Mehmet kasetleri ararken ailesiyle ilgili bilmediklerini öğrenmeye başlayacaktır.

SKYFALL

Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan ''007 James Bond''un 23'üncü filmi ''Skyfall'' vizyonda.

Yönetmenliğini Sam Mendes'in üstlendiği filmde, Daniel Craig, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Judi Dench, Naomie Harris, Helen McCrory, Albert Finney, Ola Rapace, Michael G. Wilson, rol alıyor.

İngiltere, Rusya ve Türkiye ekseninde Avrupa'yı merkezine alan filmin resmi şarkısı ''Skyfall'', ünlü İngiliz şarkıcı Adele tarafından seslendirildi.

2012 sonbaharının en güçlü gişe filmlerinden olması beklenen ''Skyfall''ın konusu özetle şöyle:
''MI6 ciddi bir saldırıya uğrar ve kurumun değerleri temelden sarsılır. M'e karşı sadakat testinden geçen ajan James Bond, kişisel bedelleri ağır olsa da tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6'yı ciddi riske sürükleyen isim ise Silva adında gözü kara, gizemli bir adamdır.''

HAYALİMDEKİ AŞK

Calvin hızlı yükselen kariyerinde verimsizleşmeye başlamış, ilhamını yitirmiş bir yazardır. Bu durumu ortadan kaldırmak için kendine yeni bir hayal kurar ve seveceğini düşündüğü bir kadın karakter yaratır. Karakterin adını da Ruby koyar. Ruby''i bir hafta sonra kanlı canlı kanepede oturuyorken gören Calvin kelimelerinden doğan ve karşısında nefes alan Ruby''i görünce ne yapacağını şaşırır...

2 dalda Oscar kazanan "Benim Küçük Günışığım" (Little Miss Sunshine) filminin yönetmenleri Jonathan Dayton ve Valerie Faris’in yönettiği filmin senaryosu, aynı zamanda filmin başrollerini üstlenen Paul Dano ile gerçek hayatta da sevgili olan Zoe Kazan’a ait.

EVİM SENSİN

Özcan Deniz'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği ''Evim Sensin'' filmi, romantizm severleri salonlara çekmeyi amaçlıyor.

Fahriye Evcen, Özcan Deniz, Kayhan Yıldızoğlu, Volga Sorgu, Teoman Kumbaracıbaşı, Özay Fecht, Barış Yalçın ve Rafi Emeksiz'in rol aldığı filmde, kırılmış kalbinin yaralarını üzerinde taşıyan Leyla'nın başından geçen bir ayrılığın sonunda baba evine dönmesi ve bir yandan kırılan kalbini, bir yandan da otoriter babası Selim ile olan bağını onarmaya çalışması anlatılıyor.

Leyla başından geçen bir ayrılık sonrası baba evine dönmüştür. Kalbi kırıktır ve çocukluğundan beri sorunlu bir ilişkileri olan babası Selim ile aralarındaki sorunları çözmeye çalışmaktadırlar.

İskender ise küçük yaşlardan beri şanssız bir hayat yaşamış olan yetimhanede büyümüş ve hayatı boyunca hiç evim diyebileceği bir yere sahip olmamış bir adamdır. Beklenmedik bir şekilde karşılaşan bu ikili onları aradıklarını bulmalarını sağlayacak bir aşkın içine sürüklenir, Leyla yaralarını sararken , İskender''in evi Leyla olur fakat bu güzel hikayenin böyle sürmesine engel olacak olaylar peşlerini bırakmaz...


SH  3.11.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.