Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇAĞDAŞ SANATIN EN DEĞERLİLERİ MÜZAYEDEDE

Antik A.Ş. 18 Kasım 2012 Pazar günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştireceği "Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi" ile başyapıt eserleri koleksiyoncularla buluşturuyor.

Geçen müzayede sezonunda Erol Akyavaş’ın “En-el Hak” eserini 2.7 milyon liraya satarak rekor kıran Antik A.Ş. yeni müzayedesine çağdaş Türk sanatının en değerli isimlerinden Mübin Orhon, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Fahrel Nisa Zeid, Ferruh Başağa, Adnan Çoker, Orhan Peker ve Avni Arbaş imzalı eserleri satışa sunuyor. İlk kez satışa çıkacak özel koleksiyonlardan oluşan müzayede sanatseverlere müzelerde görülebilecek önemli eserlere sahip olma fırsatı sunuyor.

Türkiye’nin 20. yüzyılda ortaya çıkardığı en değerli sanatçıların 1940 – 1990 yılları arasına tarihlenen eserlerinden oluşan müzayedede 200’ü aşkın seçilmiş eser satışa sunulacak.

1- Burhan Doğançay’ın hücum serisinden 1973 tarihli “Özgür olmak için doğmuş”. Hücum serisinin diğer bilinen serileri Guggenheim Müzesi New York, İstanbul Modern Müzesi Eczacıbaşı Koleksiyonu ve İstanbul’da özel bir koleksiyonda yer alıyor. Retrospektif kitabında yer alan ve sanatçının hayatındaki dönüm noktası olarak belirttiği bu çok önemli eserin açılış fiyatı 450,000 TL

2- Ferruh Başağa’nın Akdeniz serisinden “Mavi Akdeniz” 1995 tarihli tuval çalışması 250 x 200cm ebatları ile sanatçının en önemli eserleri arasında gösteriliyor. Kendini "Geometrinin Sonsuz Estetik Olasılıkları"nı keşfetmeye adayan sanatçının bu nadir eseri 350,000 TL açılış fiyatı ile müzayedeye çıkıyor.

3. Mübin Orhon’un koleksiyonerler tarafından en çok aranılan 1963 döneminden 150x150cm tuval çalışması renklerin şiirsel anlatımını gözler önüne seriyor. Tate müzesinin kurucuları olarak tanınan Sainsbury ailesi koleksiyonunda 63 eseri yer alan ve Paris ekolünün en önemi temsilcileri arasında gösterilen Mübin Orhon’un eseri 700,000 TL açılış fiyatına sahip.

4. Erol Akyavaş’ın Kuşatma serisinin sonuncusu “Fallen City” adlı tablosu kuşatmanın ardından fethedilen şehrin semboller olarak tuval üzerine yansıdığı 136x264cm ebatlarında görkemli bir eser. MoMA New York modern sanatlar müzesi gibi bir çok koleksiyonda eseri bulunan Akyavaş’ın diğer bilinen başyapıtları İstanbul Modern Müzesi, Abdi İbrahim Koleksiyonu, Zafer Yıldırım Koleksiyonu, Eczacıbaşı Koleksiyonu ve Demsa koleksiyonlarında yer alıyor. Açılış fiyatı 500,000 TL

Müzayedede ayrıca usta sanatçı Orhan Peker’in evinin bahçesinden “Sardunya Çiçekleri” (150,000 TL), çağdaş Türk resminin en değerli kadın ressamı Fahr El Nisa Zeid’in 1944 yılında Maçka’da açtığı ile kişisel sergisinden günümüze gelen Fahrel Nisa Zeid “Polonezköy” (150,000 TL), Adnan Çoker’in retrospektif niteliğinde farklı dönemlerinden 3 boyutlu yansımaları “Ters Türk Üçgeni” (170,000 TL), Selim Turan “Paris” (90,000 TL), Nuri İyem “Portreler” (180,000) TL, Burhan Doğançay “Mor Kurdele” (180,000 TL), Mübin Orhon “1960” (150,000 TL), Adnan Çoker “Simetri” (130,000 TL), Neşe Erdok “Hale” 100,000 TL açılış fiyatları ile satışa sunulurken İlhan Koman 1956 dönemi heykelleri ile, Avni Arbaş’ın “Şapkalı Çıplak” ve “Atlılar” konulu eserleri müzayedede yer alıyor…

Mübin Orhon ile beraber “Ecole de Paris”’nin önemli temsilcilerinden Selim Turan, Avni Abraş, Nejad Melih Devrim, Fikret Mualla ve Hakkı Anlı’nın çok değerli eserleri aynı müzayedede yer alıyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Nuri İyem müzayedenin görkemli tablolarında imzaları olan sanatçılar arasında. Neş’e Erdok, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, İhsan Cemal Karaburçak, Cihat Burak, Neşet Günal, Komet, Burhan Uygur, Edip Hakkı Köseoğlu, Turan Erol, Ergin İnan, Balkan Naci İslimyeli, Kemal Önsoy, Güngör Taner, Asım İşler, Abddurrahman Öztoprak, Zekai Ormancı, Şadan Bezeyiş, Canan Tolon, Azade Köker, Ahmet Elhan, Murat Germen, Kezban Arca Batıbeki, gibi Türk sanatının önde gelen sanatçılarına ait değerli çalışmalar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Satışa sunulacak eserler 9 – 18 Kasım tarihleri arasında Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir. Olgaç Artam tarafından yönetilecek müzayede 18 Kasım Pazar saat 14:00’de Swissotel’de gerçekleşecek. www.artam.com sitesinden online katlaoglar ve (0212) 236 24 60 telefon numarasından müzayede ile ilgili bilgi alınabilir.


SH  14.11.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.