Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MÜŞFİK KENTER’E ONUR ÖDÜLÜ

Bu yıl 37. kez düzenlenen İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri önceki akşam Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in de katıldığı törende yakın zaman önce hayatını kaybeden Müşfik Kenter’in anısına verilen “Onur Ödülü”nü eşi Kadriye Kenter aldı. Hayati Asılyazıcı, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Nadide Küntay ve Nilgün Serimoğlu’ndan oluşan seçici kurulun 2011–2012 tiyatro döneminde sahnelenen, yerli yazarların oyunlarını değerlendirdiği törende “En İyi Yapım Ödülü”, “Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği” adlı oyunuyla Ferhan Şensoy’a değer görüldü.

“En İyi Yönetmen Ödülü”nü Engin Alkan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahneye koyduğu “Şark Dişçisi” adlı oyunuyla alırken “En İyi Oyun Yazarı Ödülü”, “Gönlümdeki Osman Hamdi Bey” oyunuyla Gülsün Siren Kınal’a verildi.

“En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü “Azınlık” oyunundaki rolüyle Levent Kırca alırken, “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”, “Düğün” adlı oyundaki rolüyle Şebnem Sönmez’e değer görüldü. “İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü” ise Bertolt Brecht’in yazdığı, Yücel Erten’in İstanbul Devlet Tiyatroları’nda sahneye koyduğu “Sezuan’ın İyi İnsanı” adlı oyundaki “Shen-Te ve Shui-Ta” rolleri ile Zeynep Ekin Öner’e gitti. Aynı gece Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın oyunu Orlan Kemal Aydın’ın yönettiği “Aşkbumu.com” adlı oyunun gala gecesi de yapıldı.


SH  17.11.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.