Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

RESSAM NEBAHAT KARYAĞDI AMSTERDAM’DA

NEBAHAT KARYAĞDI ‘AMSTERDAM SHOWCASE CONTEMPORARY ART FUAR’INDA Son dönemde yurtdışı çalışmaları ile adından söz ettiren yazarımız ressam Nebahat Karyağdı, yine Avrupa yollarında. Yaz aylarında Barselona Casa Battlo’da uluslararası sanat fuarında sanatseverlerle buluşan ressam bu kez Amsterdam’da tarihi sanat mekanı De Oude Kerk ‘ te. Kimlik, anılar, aile portreleri, yabancılaşma gibi kavramlar ekseninde oluşturduğu son dönem resimleri ise görmeye değer. 1 Aralık’ta De Oude Kerk ‘ te açılacak olan fuara 40 ülkeden 200' e yakın sanatçı farklı disiplinlerden işleriyle katılacak.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü mezunu olan ve katıldığı çeşitli yarışmalarda 3 defa yılın genç ressamı ve sanatçısı mansiyonu alan ressam Nebahat Karyağdı yönünü Avrupa’ya çevirdi. Daha önce pek çok sergide yer alan ve çeşitli atölye çalışmalarında bulunan genç ressam Nebahat Karyağdı, 14 Temmuz’da Barselona’da gerçekleşen Showcase Sanat Fuarı’nda eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. ARTMIAMI'de resimleri sergilenen,Romanya'da eserleri sergilenen ve Polonya'da bir sosyal sorumluluk projesine katılan genç ressam İstanbul'da açacağı kişisel sergisinin çalışmalarını devam ettiriyor.

Nebahat Karyağdı Hakkında

1983 yılında Antalya’da doğan ressam Nebahat Karyağdı Antalya Tic. Ve San. Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdi. 2005 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden mezun olan Nebahat Karyağdı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinde Yükseklisans öğrencisidir. 2009’da Unesco Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD)ve Güzel Sanatlar Birliği Üyesi olan Nebahat Karyağdı, halen İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel İlköğretim Okulu’nda (İELEV) resim öğretmenliği yapmaktadır. Galata’daki atölyesinde çalışmalarına devam eden Nebahat Karyağdı’nın eserleri pek çok sergide sanatseverlerle buluşmuştur.2004 yılında RH Art Magazine “Yılın Genç Ressamı Mansiyonu, 2008Art Forum Yılın Genç sanatçısı Mansiyonu, 2009 ArtForum yılın Genç Ressamı Ödüllerinin sahibidir.


SH  25.11.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.