Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ALTIN FIRÇALARIN’ 60 TABLOSU İLK KEZ SERGİLENECEK

Türk resminin ''altın fırçaları'' olarak adlandırılan İbrahim Çallı, Hoca Ali Rıza, Şeref Bigalı, Mehmet Ali Laga, Nuri İyem, Hasan Kavruk'un da aralarında bulunduğu 48 ressamın orijinal eserleri sergilenecek.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığı özel koleksiyonunda yer alan ve büyük bölümü daha önce hiç sergilenmemiş birbirinden değerli 60 eser, ilk kez ''Türk Resmine İmza Atanlar'' sergisinde, sanatseverlerle buluşacak.

Airport Outlet Center Sanat Galerisi'nde 8 Aralık'ta açılacak sergide, Türk resminin ''altın fırçaları'' olarak anılan 48 ressamın eserlerine yer verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane özel koleksiyonundan yer alan ve bakanlığın özel izni ile sergilenecek eserler arasında, İbrahim Çallı'nın ''Yaralı Asker'', Hoca Ali Rıza'nın ''Fırtınada Deniz, Köprü, Oda İçi, Evler, Meyveler, Yemişler'', Nuri İyem'in ''Kompoziyon'', Şeref Bigalı'nın ''Haziran Ayı'', ''Karşıyaka'da'', Bedia Taran'ın ''Ayçiçeği Tarlası'', Mehmet A. Laga'nın ''Kale Balıkhanesi'', Hasan Kavruk'un ''Eski İstanbul'', Maide Arel'in ''Bursa Çekirge'', Mehmet Uzel'in ''Ata'nın Yatak Odası'', Feyhaman Duran'ın ''Yemişler'', Nüzhet İslimyeli'nin ''Zincirli Kuyu Kasrı'', Pertev Boyar'ın ''Çiçekli Natürmort''u bulunuyor. Sergi, 31 Aralık'a kadar ücretsiz gezilebilecek.


AA  4.12.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.