Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BAŞSAVCI VEKİLİNDEN RESİM SERGİSİ

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmet Efe, ilk kişisel resim sergisini CKM'de açtı.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmet Efe, ilk kişisel resim sergisini Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) açtı.

Karikatürün yanı sıra resim, heykel, seramik ve plastik sanatların çeşitli dallarıyla ilgilenen İsmet Efe, resim yapan bir savcı olarak değil, savcılık yapan bir sanatçı olarak tanınıyor.

8 yıldır Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan Efe, 68 tablonun yer aldığı sergisinde, özellikle doku ve buluntu olgularını ön plana çıkaran bir mizaç ortaya koyuyor.

‘HER İNSANIN YAŞAMINDA BELLİ KESİŞME NOKTALARI OLUYOR’
Serginin açılışında konuşan Efe, her insanın yaşamında belli kesişme noktaları olduğunu belirterek, ortaokul ikinci sınıftayken resim öğretmeninin resme başlama ve geliştirmede kendisine büyük katkıları olduğunu anlattı.

Lise ikinci sınıfta bir bankanın karikatür sergisini gezdiğini ve daha sonra karikatüre başladığını aktaran Efe, 1972'den 1988'e kadar da karikatür çizerek hayatını kazandığını söyledi.

Efe, “Aslında bu sergiyi emekli olduktan en az 5-6 yıl sonra açmayı düşünüyordum. Ressam arkadaşım Tülin Tanman ile karşılaştım. Derhal resimlerimi sergilemem gerektiğini söyledi. Bana bir heyecan verdi. Bu nedenle önce bu sergi gerçekleşti. Kendisine teşekkür diyorum. Bir yıl önce serginin tarihi belli oldu. Ancak yoğun bir çalışma temposundaydım. Asistanım Funda Döşkaya'nın çok yardımı oldu” diye konuştu.

Açılışına, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile sanatçı Müjdat Gezen 'in de katıldığı sergi, 5 Ocak'a kadar gezilebilecek.


AA  20.12.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.