Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

OSMANLI DÖNEMİ’NDE İTALYAN OPERASI KONSERİ

İstanbul Devlet Opera Balesi (İDOB) sanatçıları Ayten Telek, Ahmet Baykara, Besnik Ademoğlu, Utku Bayburt keman sanatçısı Ceren Gürkan ve piyanist Simten Şenpolat eşliğinde 'Osmanlı Dönemn'nde İtalyan Operası' bir konser verecek.

24 Aralık Pazartesi akşamı saat 20’de Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Müzikolog, piyanist, şef Emre Aracı’nın hazırlayıp anlatıcılığını üstlendiği konserde besteci, piyanist Aydın Karlıbel ortaya çıkardığı ve dünya prömiyerini 10 Kasım 2012’de Fulya Sanat Merkezi'nde yaptığı Donizetti Paşa'nin Mahmudiye Marşı üzerine parlak çesitlemelerden oluşun Carl Czerny'nin “Impromptu Brillant et militaire sur la Marche du Sultan Mahmoud” adlı eserini seslendirecek. Karlıbel, iki aryada bariton Alp Köksal’a da eşlik edecek.

Osmanlı Müziği araştırmaları ve konserleriyle tanınan Emre Aracı'nın hazırlayarak sunacağı bu açıklamalı konserde 19. y.y. İstanbul'unda opera sanatının itibarı ve tarihçesi Beyoğlu'ndaki Naum Tiyatrosu'nun sahnesinden geçen sanatçıların anılarından enteresan hikâyeler ve kesitlerle anlatılıyor.

Padişah desteğiyle, 1848'de Avrupa operalarını aratmayacak yeni binasında, Verdi'nin Macbeth'iyle perdeleri açılan, Gustave Flaubert'in Lucia di Lammermoor'u izlediği, Donizetti Paşa'nın sanat danışmanı olduğu ve Callisto Guatelli'nin operalar sahneye koyduğu Naum Tiyatrosu, İDOB, Emre Aracı işbirliğiyle Fulya Konser Salonu’nda gerçekleşecek bu özel konseri orijinal programlardan yola çıkılarak İstanbul´un opera geçmişini merak edenlere yeni yıl armağını olarak sunuyor.


AA  22.12.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.