Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İDSO’DAN UNUTULMAZ YENİ YIL KONSERİ

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) bu seneki 'Yeni Yıl Konseri'ni 28 Aralık Cuma günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 20.00'de gerçekleştirecek. Şef Antonio Pirolli yönetimindeki orkestra, sanatseverlere unutulmaz bir yeni yıl konseri yaşatacak.

Antonio Pirolli'nin şefliğini üstelendiği İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) “Yeni Yıl Konseri” zengin repertuarıyla sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Dünya klasikleri arasında yer alan J. Brahms’ın ünlü 5 no’lu Macar Dansı ile konsere başlayacak olan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İlyas Mirzayev (piyano), Göksel Baktagir (kanun), Yurdal Tokcan (ud) ve Ercan Irmak’ın (ney) solist olarak yer aldığı İlyas Mirzayev’in Dörtlü Konçertantı’nı seslendirecek.

Soprano Birgül Suariç ve Tenor Aydın Uştuk önce solo aryalar daha sonra da birlikte Çağdaş Fürstin Operetinden Siva ve Edwin’in unutulmaz düetini ve Kontes Mariza Operetinden Mariza ve Tassilo düetini seslendirecek.

İstanbul Belediyesi ŞehirOrkestrası

Cemal Reşit Rey’in yönetiminde 1945’te kurulan İstanbul Belediyesi ŞehirOrkestrası, 1972 yılında Kültür Bakanlığı’na bağlanarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası adını aldı. AKM’nin tadilatı nedeniyle Fulya Sanat Merkezi, Kadıköy Cadde Bostan Kültür Merkezi, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konserlerine devam eden orkestra, müzikseverlere 67 yıldır Roma’da doğmasına rağmen Antonio Pirolli, 25 yıldır yaşamını Türkiye’de sürdürmektedir. Otello, Macbeth ve La Bohem gibi dünyaca ünlü eserleri yöneten PIROLLI, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın daimi misafir şefliğini yapmaktadır.


SH  25.12.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.