Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'YEŞİLÇAM ÖDÜLÜ' İÇİN 47 TÜRK FİLMİ YARIŞACAK

Türk sinemasının ''Oscar Ödülleri'' olarak kabul edilen ''Yeşilçam Ödülü'' için 47 Türk filmi yarışacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfının (TÜRSAK) organizasyonu, ''Turkcell''in ana sponsorluğunda ve Beyoğlu Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ''Yeşilçam Ödülleri'' için 2008 yılında gösterime giren 47 Türk filmi, herhangi bir başvuru beklenmeksizin doğal aday kabul edildi.
Türk sinemasının son yıllardaki en verimli dönemlerinden biri olarak öne çıkan 2008 yılında vizyona giren 47 filmin 19'unda ilk filmini çeken yönetmenlerin imzası bulunuyor. İlk film adayları arasında ''Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine'', ''Devrim Arabaları'', ''120'', ''Destere'' ve ''Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım'' gibi gişenin yüzünü güldüren yapımların yanı sıra ''Gitmek/My Marlon and Brando'', ''Sonbahar'' ve ''Tatil Kitabı'' gibi yurt içi ve dışı festivallerin gözde filmleri de yer alıyor.
''Yeşilçam Ödülleri''nin birincileri, 3 Martta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek törenle açıklanacak.
''En iyi film'', ''En iyi yönetmen'', ''En iyi senaryo'', ''En iyi görüntü yönetmeni'', ''En iyi müzik'', ''En iyi kadın oyuncu'', ''En iyi erkek oyuncu'', ''En iyi yardımcı kadın oyuncu'', ''En iyi yardımcı erkek oyuncu'', ''Genç yetenek'' ve ''Turkcell ilk film'' kategorilerinde verilecek Yeşilçam ödül heykelciklerinin yanı sıra ''En iyi film'' ödülünün sahibi 150 bin TL, ''Turkcell ilk film'' ödülünün sahibi ise 30 bin TL'lik para ödülüyle desteklenecek.


A.A  16.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.