Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DAMIEN HIRST İSTANBUL’DA

Çağdaş sanatın en bilindik isimlerinden Damien Hirst, ilk kez bir solo sergiyle İstanbul’a geliyor. 11 Ocak’ta Portakal Sanat Evi’nde açılacak sergide, sanatçının 31 eseri satışa açık olarak ziyaretçilere sunulacak. 1990’ların Genç Britanyalı Sanatçılar akımının en ünlü isimlerinden olan Damien Hirst, sansasyonel eserleriyle olduğu kadar sanat ve ticaret arasındaki sınırları bulandırmasıyla da ünlü. Formaldehit ile doldurulmuş akvaryumlara yerleştirdiği hayvanlar, 8601 adet pırlanta ile kapladığı 10 milyon euroluk kafatası ve yaşam ile ölüm arasındaki ironik ilişkiyi anlatmak için oluşturduğu kelebek odaları Hirst’ün en ünlü eserlerinden bazıları.

Genç yaşına rağmen Tate Modern’de sergisi açılan ve böylece müzenin en çok ziyaretçi çeken solo sergisine imza atan Hirst’ün ünlü ‘Spin Painting’lerinden örnekler de İstanbul’daki sergisinde yer alacak. Portakal Sanat Evi, Hirst’ü anlatan, onun önemli eserlerini getirmeye odaklandıklarını belirtti.. Sergi, 31 0cak’a kadar devam edecek.


AA  3.01.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.