Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TROYA KÜLTÜR – SANAT ÖDÜLLERİ 12 DALDA VERİLDİ

Troya Folklor Araştırmaları Derneği(TFAD) tarafından 20.si düzenlenen 'Troya Kültür-Sanat Ödülleri' dün akşam Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Yerleşkesi'nde yapılan törenle sahiplerine sunuldu. Kıraç gecede iki ödül birden aldı.

Yaşar Kemal’e sunulan “Edebiyat” ödülünü yayımcısı Yapı Kredi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş aldı. Çavaş, yazarın aynı gün Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajından: “Hiçbir zaman kötülük böylesine örgütlenmedi” diye başlayan “mücadelemiz için dayanağımız bilim ve sanat ve demokrasiye kesinkes bağlılık” sözleriyle noktalanan bir bölüm okudu. “Atatürkçülük” ödülü Türkkaya Ataöv’e daha önce aynı ödülü almış olan Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Ahmet Altınel ve Muazzez İlmiye Çığ tarafından sunuldu. Ataöv, “Mustafa Kemal, Namık Kemal, Yahya Kemal, Behçet Kemal bugün de Yaşar Kemal var” diyerek halkevlerinin amatör ruhunu taşıyan, yaratıcı enerjiyle kotarılan töreni çok beğendiğini ifade etti. “Şiir” dalındaki ödülü Cengiz Bektaş’ın elinden alan Türkiye Yazarlar Sendikası önceki başkanı Enver Ercan; “Bu ödül beni tedavim sırasında uzaklaştığım okumaya ve şiir yazmaya yeniden döndürdü. Daha önce ödül alan şairleri de düşününce gerçekten beni çok mutlu etti” diyerek TFAD’a teşekkür etti.

Bu yıl Gülsen Tuncer ve Ender Yiğit’in sunduğu ödül töreninde; “PertevNaili Boratav Halkbilimi” ödülü Halkbilimleri Araştırmaları Dergisi’ni çıkaran araştırmacı yazar Ali Haydar Avcı’ya Mudurnu’da bulunan P.N.Boratav Evi kurucuları tarafından sunuldu. “Çağdaş Halk Müziği” ve Pepee Çizgi Filmi’ne verilen “Halkoyunları” ödülünü alan Kıraç; “Pepee’ye halk oyunları koyarak herkesin beğenisini kazanmak ve bunu ödüle layik görmeniz beni icracılığıma verilen ödülden çok daha sevindirdi” diyerek TFAD’ye teşekkür etti. “Fotoğraf” ödülünü Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) adına Başkan Turgay Bilge, iki usta fotoğrafçı: İsa Çelik ve İbrahim Zaman’ın elinden aldı. “Tiyatro” ödülü, oyunu dolayısıyla katılamayan Ferhan Şensoy adına kızı Ferhan’a toplumcu tiyatronun önemli ismi Yılmaz Omay tarafından sunuldu. “Halk Müziği” ödülünü Arif Sağ, “Plastik Sanatlar” ödülünü Remzi İren, “Sinema” ödülünü Mithat Alam aldılar. “Troya Özel Ödülü” Sanatçı Girişimi’ne sunuldu. Sanat Girişimi adına ödülü Orhan Kurtuldu ve Gülsen Tuncer birlikte TFAD kurucu İlhan Gülek ve Başkanı Halil Kazankaya’nın elinden aldılar. Kurtuldu, teşekkür konuşmasında Girişim’in görüşlerine tercüman olan Ataol Behramoğlu’nun “Yunus Gibi” şiirini okudu.

Gecede tamamı amatör olan oyuncu, müzisyen, teknik ekiple kotarılan sazlı, sözlü, şiirli danslı “Daha Dün Gibi” adlı gösteri sunuldu. Tören, derneğin kurucularından 13 Ocak 1995 yılında sonsuzluğa uğurlanan Mehmet İhsan Gülek’inde ölümyıldönümüne denk geldi. O ve sonsuzluğa uğurlanan aralarında Pertev Hoca, Metin And, Vedat Günyol, Necati Cumalı, Nuri İyem, Nasip İyem, Esin Avşar gibi Troyalılarla birlikte saygıyla, özlemle anıldı.


SH  14.01.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.