Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'FAKİR ÜLKEDE SİNEMA YAPMAK KOLAY DEĞİL'

Senarist ve yönetmen Gani Müjde, sinema sektörünün çeşitli sorunları bulunduğunu ve küresel ekonomik krizin de bunu katmerleştirdiğini belirterek, ''Fakir bir ülkede sinema yapmak kolay değil'' dedi.
Gani Müjde, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldiklerini hatırlatarak, sinema sektörünün sorunlarını anlattıklarını belirtti.
Türkiye'de yapılan filmlerin maliyetlerinin karşılanmasında bile zorluk çekildiğini vurgulayan Müjde, şunları söyledi:
''Sinema sektöründe çeşitli sorun var. Ama esas problem Türkiye'nin gelirinin az olması. Fakir bir ülkede sinema yapmak kolay değil. ABD'de film yapmak daha kolay, çünkü nüfus kalabalık ve sinema salonu sayısı çok. Böyle olunca filmin maliyeti çıkartılabiliyor.
Ülkemizde ise maliyeti karşılamak için 1 milyon izleyici barajını geçmek lazım. Bu her filmde başarılamıyor ve zarar ediliyor. Üstelik vergi ödemek durumunda kalınması da ayrı bir yük getiriyor.''
Müjde, film çekmek isteyenlerin çeşitli yasaklar ve engellerle karşılaştıklarını ileri sürerek, ''Kamerayı nereye koysak para istiyorlar. Belediyeler işi ranta çevirdi.
Vatandaşlar da bunu artık bir kazanç kapısı görüp, sahip oldukları mekanları çok pahalıya kiraya veriyor'' diye konuştu.
Gani Müjde, küresel mali krizden dizilerin de olumsuz etkileneceğini kaydederek, reklam gelirleri azalan televizyon kanallarının ''tasarruf gerekçesi'' ile sayı azaltmaya gideceklerini belirtti.


A.A  17.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.