Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALEXANDER WAGNER GALERİ MANA’DA

Galeri Manâ, 6 Şubat–16 Mart tarihleri arasında Alexander Wagner’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide sanatçının kağıt üzerine yeni çalışmalarının yanı sıra mekana özgü bir duvar uygulaması da yer alacak.

Eserlerinde müzik, mimari ve tipografiden esinlenen Alexander Wagner, ışık, renk ve geometriye odaklanarak algısal ile kültürel olanın ilişkisini irdeliyor. Galeri Manâ’da yer alan son dönem çalışmalarında dijital imgelem ile geleneksel resim imgelemi arasında bir gerilim kuran Wagner’in resimlerinde hem maddesel araştırmanın hem de kavramsal referansların çok katmanlılığı dikkat çekiyor. Düzenli geometrik biçimlerin dinamik hareketler ve tesadüflerle birleştiği kağıt üzerine çalışmalarında farklı hızlara ve dillere sahip malzemeleri bir araya getiren Wagner, temsil, soyutlama ve maddesellik arasında özgün bir denge kuruyor.

2010 yılında Artissima kapsamında Guido Carbone ödülünü kazanan Alexander Wagner bugüne dek RaebervonStenglin, Zürih (2012 & 2010); JET, Berlin (2009); SOX, Berlin (2008) ve Neuer Berlin Kunstverein, Berlin (2007) gibi kurumlarda solo sergileriyle yer aldı. Yakın dönemde Galeri Manâ, Istanbul (2012); Laurel Gitlen, New York (2011); Ricou Gallery, Brüksel (2011); Temporare Kunsthalle, Berlin (2009); LOG, Bergamo (2010)’da grup sergilerine katıldı. 2012 yılında Revolver yayınevi tarafından monografik bir kataloğu yayınlanmıştır. 1978 Berlin doğumlu Alexander Wagner halen Berlin’de yaşıyor ve çalışıyor.

Alexander Wagner sergisi, Galeri Manâ’da Abaseh Mirvali küratörlüğünde çeşitli sosyal, kültürel ve politik deneyimleri bağlamlarıyla ele almayı amaçlayan bir dizi serginin üçüncüsü oluyor. Abaseh Mirvali 2013 yılında gerçekleşecek bir çağdaş sanat ve düşünce bienali olan Biennial of the Americas bienalinin yöneticisi ve küratörüdür. Uluslararası tanınmış bir çağdaş sanat yorumcusu olan Mirvali birçok vakıf kuruluşunun seçici komitelerine üye olmanın yanı sıra çeşitli danışmanlık ve yönetim görevleri üstlenmektedir.


ntvmsnbc  30.01.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.