Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ÇOBAN ATEŞİ’ İLK GÖSTERİMİNİ YAPTI

Cumhuriyet'in ilk 10 yılına tanıklık eden 23 kişinin sözlü anlatımlarına yer verilen ''Çoban Ateşi'' belgeselinin İstanbul'daki ilk gösterimi Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

''Çoban Ateşi'' belgeselinin yönetmeni Gürkan Hacır, film gösterimi öncesinde yaptığı konuşmada, belgeselin çekimlerini yaptıktan kısa bir süre sonra Tevfik Çavdar ve Oktay Yenal'ın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Belgeseli bu önemli iki isme adadıklarını anlatan Hacır, ''Adeta ölümlerini hissetmiş gibi konuştular belgeselde. İzleyenler buna da tanıklık edecek'' diye konuştu.

Belgeselde, Cumhuriyet'in ilk 10 yılına tanıklık eden Ayten Aygen, Dr. Beşir Doster, Cahit Kayra, Güner Özalp, Haldun Dormen, Halit Deringör, Hasan Pulur, Hayrettin Karaca ve Hıfzı Topuz, İlham Gencer, Kamran İnan, Korkut Boratav, Müfit Ekdal, Nuriye İdil, Oktay Yenal, Orhan Karaveli, Orhan Koloğlu, Semavi Eyice, Şerafettin Turan, Tahsin Yücel, Talip Apaydın, Tevfik Çavdar ve Turgut Özakman'ın anlatımları yer alıyor.

Belgesel filmin ilk gösterimine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski CHP Milletvekili İlhan Kesici, Sümerolog İlmiye Çığ, Hayrettin Karaca, İlham Gencer, Hıfzı Topuz ve Orhan Karaveli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Belgesel gösteriminin ardından Cumhuriyet'in kazanımlarının anlatıldığı panel düzenlendi ve ''Cumhuriyete Tanık Yüzler'' adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


AA  2.02.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.