Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FELSEFE ETKİNLİĞİ BAŞLADI

Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından düzenlenen Assos'ta Felsefe kış etkinliği dün Nazlıhan Otel'de felsefe öğretim üyeleri, öğretmen ve öğrencilerin ağırlıkta olduğu felsefeye ilgi duyan çok geniş bir katılımla başladı. Etkinliğin ana başlığı: "Felsefe, Tanrı ve Din".

Felsefe Sanat Bilim Derneği Başkanı Örsan K.Öymen’in açış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk konuşmasını Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyesi Halil Turan “Eski Çağ’da Tanrılar, Tanrı, Tanrısızlık ve Ahlak” başlığıyla yaptı. Mekanı da çağrıştıran 1000 yıllık bir dönemi kapsayan konuşmasına Turan, "Hem din hem de sanat ve düşünce bakımından en etkili olmuş burada tanrılara tapınılıyordu. Homeros'un İlyada'sının konu ettiği savaş tam da burada geçer" sözleriyle başladı. Ardından Galatasaray Ünivesitesi öğretim üyesi Türker Armaner “Tapınak Yıkılırken Spinoza”, Işık Üniversitesi öğretim üyesi Örsan K. Öymen “Hume’un Agnostisizmi ve Nietzsche’nin Ateizmi”, ODTÜ öğretim üyesi Barış Parkan “Feuerbach, Marx ve Kierkegaard’da Din ve Bireyin Oluşumu” başlıklı sunumları yaptılar. Birbirini içerik ve tanrihsel süreç olarak tamamlayan bu ilk günün dört sunumu konuyu problematik olarak ortaya koydu.

Bugünkü oturumlarda; ODTÜ öğretim üyesi Ayhan Sol “Natüralizm, Ateizm ve Darwinizm”, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite öğretim üyesi Cemil Güzey "Şair, Sezgi ve Hakikat", Oruç Aruoba “‘Tanrı’ Nasıl ‘Öldü’?” başlıklı sunumları yapacaklar. Etkinliği son konuşmasını “Tanrı İnancı ve Felsefe” başlığıyla Uluğ Nutku yapacak. Hocaların hocası olarak büyük saygınlığa sahip olan Aruoba ve Nutku'nun konuşmaları konunun toparlanması ve değerlendirilmesi bakımından da önem taşıyor. Tüm sunum ve tartışmaların Türkçe olduğu etkinliğe ilgi büyük. 13 yıldır yaz ve kış olmak üzere iki dönemde devam eden bu felsefe etkinliği bölgeye getirdiği canlılık ve kalite dolayısıyla halk tarafından festival olarak değerlendiriliyor.


SH  2.02.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.