Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

RUS DEVLET BALESİ TÜRKİYE’YE GELİYOR

Türkiye'ye ilk kez gelecek Rus Devlet Balesi, bale tarihinin unutulmaz eserlerinden bir kolaj ve ''Kuğu Gölü'' ile 22-24 Şubat'ta TİM Show Center'da sanatseverlerle buluşacak.

TİM Show Center'dan yapılan açıklamaya göre, topluluk, ''Kuğu Gölü''nü 22 ŞubatCuma günü saat 21.00 ve 23 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te sergileyecek.

Klasik eserlerden oluşan kolaj ise 23 Şubat Cumartesi günü saat 21.00 ve 24 Şubat Pazar günü saat 15.00'te izlenime sunulacak.

Kolajın birinci perdesinde Kuğu Gölü, Harlequinade, İspanyol Dansı, Don Kişot, Şehrazat ve Karabaş Tiyatrosu, ikinci perdesinde ise Fındıkkıran, The Lady and the Holigan, Mariula, Carmen, Tango, Don Kişot ve Kuğu Gölü yer alacak.

Rus Devlet Balesi

Irina Tichimirova tarafından 1981'de kurulan Moskova Balesi, 1984'te kendisi de dünya çapında bir bale dansçısı olan Rusya Devlet Sanatçısı Viacheslav Gordeev'in yönetime gelmesiyle adeta yeniden doğdu. 1989'dan itibaren ''Rus Devlet Balesi'' adıyla dünya turnelerine çıkmaya başlayan grup, 1991'de ''Avrupa'nın En iyi Bale Topluluğu'' seçildi.

Bugüne kadar aralarında Fransa, Almanya, İngiltere, ABD, Meksika, İtalya, Çin, BAE, İsviçre, Mısır, İsveç, Danimarka, Japonya ve Avusturya'nın da bulunduğu birçok ülkede turneye çıkan topluluk, Almanya'da tek bir turne boyunca 100 binin üzerinde seyirci çektiği için ''Altın Bilet'' ödülüne layık görüldü.

Koreografi alanında eşsiz bir yeteneğe sahip Gordeev'in yeni ufuklar açtığı topluluğun sergilediği gösteriler, geleneklere adanmışlığın yanı sıra modern tarzın zarif bir sunumunu yansıtıyor.

Felsefe ve şiirselliğin performanslarına yansıyan birleşimi, topluluğun repertuvarını her yaştan, her kültürden ve her zevkten seyirci için ilginç kılıyor.


AA  13.02.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.