Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PERA FİLM’DE ‘TADI DAMAĞIMDA’

Pera Film, 2 – 17 Mart 2013 tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle yemek ve sinema arasındaki ilişki üzerine film seçkisi sunuyor: Tadı Damağında: Yemek ve Sinema. Program, dünyanın usta şeflerinin iki yılda bir yarıştığı, en prestijli gastronomi yarışmalarından Bocuse d’Or Türkiye seçmelerine de denk düşüyor.

Programın iki farklı teması var: Yemek ve Hayat, Yemek ve Cesaret.

Gösterim Programı ve Filmler Hakkında

2 Mart / March Cumartesi / Saturday
15:00 Çocuklarımız Bizi Suçlayacak / Food Beware: The French Organic Revolution
19:00 Bostanda Savaş ve Barış / War and Piece in the Kitchen Garden

3 Mart / March Pazar / Sunday
15:00 Monsanto’nın Dünyası / The World According to Monsanto

6 Mart / March Çarşamba / Wednesday 19:00 Çocuklarımız Bizi Suçlayacak / Food Beware: The French Organic Revolution

9 Mart / March Cumartesi / Saturday
14:00 Monsanto’nın Dünyası / The World According to Monsanto
16:00 Bostanda Savaş ve Barış / War and Piece in the Kitchen Garden
18:00 Pierre Gagnaire / Inventing Cuisine: Pierre Gagnaire
19:00 Sarayın Tadları / Haute Cuisine 10 Mart / March Pazar / Sunday
14:00 Sarayın Tadları / Haute Cuisine
16:00 İsimsiz Duygusallar / Romantics Anonymous
18:00 Bras’lar Arasında / Entre les Bras 13 Mart / March Çarşamba / Wednesday 19:00 Bras’lar Arasında / Entre les Bras

14 Mart / March Perşembe / Thursday
19:00 Bir Tat Meselesi / A Matter of Taste

16 Mart / March Cumartesi / Saturday
14:00 Pierre Gagnaire / Inventing Cuisine: Pierre Gagnaire
15:30 Bir Tat Meselesi / A Matter of Taste

17 Mart / March Pazar / Sunday
14:00 İsimsiz Duygusallar / Romantics Anonymous

Çocuklarımız Bizi Suçlayacak

Yönetmen Jean-Paul Jaud / Oyuncular: Perico Légasse / Fransa 107’, 2008, renkli Fransızca, Türkçe altyazı
Bu ilginç belgesel Fransa’da küçük bir dağ köyünde gerçekleştirilen deneysel bir uygulamanın izini sürer. Bölgenin belediye başkanı okullardaki öğlen yemeği menüsünün, çoğu o bölgede yetişen organik yiyeceklerden oluşturulmasına karar vermiştir. Öne sürdüğü gerekçe tarımın suni gübre ve insektisite dayalı endüstriyel üretim modeli ile yapılmasına çıkılmazsa çocuklarımızın sağlığının, kanser, kısırlık ve çevresel faktörlere bağlı başka hastalıklar yoluyla hızla bozulmaya başlayacak olmasıdır.

Bostanda Savaş ve Barış

Yönetmen Jean-Yves Collet / Fransa, 90’, 2009, renkli / Fransızca, Türkçe altyazı
Bu minyatür cangılda binlerce hayvan ile bir ya da iki dev, bahçe çalışanı yaşar. Film, uğur böceğine, fidanbitine, ve tarla faresine yaklaşarak şiirsel, yer yer komik ama daima titiz bir bilimsellik içeren anlatısıyla bahçenin sebzeler, öteki bitkiler, hayvanlar ve insanlar arasındaki etkileşimleri ele alır. Kimyasal kullanımının yasak olduğu bu organik bölge her türlü yaratığı ile şaşırtıcıdır.

Monsanto’nın Dünyası

Yönetmen Marie-Monique Robin / Oyuncular: David Baker, Ken Cook, David Carpenter / Fransa, 109’, 2008, renkli / Fransızca, Türkçe altyazıyla
Monsanto, genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) dünya lideri olduğu kadar endüstri tarihinin de en tartışmalı şirketlerden biridir. Bu yüzyıllık endüstri devi, aralarında poliklorlu bifenil (PCB), ve herbisit Agent Orange’in de olduğu, piyasanın en toksik ürünlerinden bazılarını üretmiştir. Monsanto’nun Dünyası, bugüne kadar yayımlanmamış dokümanlara ve birinci elden anlatımlara dayanarak yapılan özenli bir araştırma ile şirketin tarihi ile ilgili parçaları bir araya getiriyor. Bugün Monsanto, kendini bir “yaşam bilimleri” şirketi olarak nitelendirmeyi tercih ediyor.

Bras’lar Arasında

Yönetmen Paul Lacoste / Oyuncular: Michel Bras, Sébastian Bras
Fransa, 86’, 2012, renkli /Fransızca, Türkçe altyazı 2009 yılında, Fransa’nın Aubrac bölgesindeki üç yıldızlı Michelin restoranının sahibi dünyaca ünlü Fransız şef Michel Bras, işini oğlu Sébastian’a devretmeye karar verir. Hayatının işini bir başkasına devretmek mümkün müdür?Film, dünyanın ünlü şeflerinden birinin hayatı ve sanatının iç yüzünü anlatan, iş, etik, aile bağları ve mükemmel bir aşçılık sanatını anlatan sürükleyici bir belgesel.

Pierre Gagnaire

Yönetmen Paul Lacoste / Oyuncular: Pierre Gagnaire
Fransa, 52, 2008, renkli / Fransızca, Türkçe altyazı
Pierre Gagnaire dünyada haute cuisine’in en kıdemli şeflerden biri olarak nitelendirilir. Gagnaire’in sergilediği mutfak yaratıcılığı giderek artan bir zerafet içerir, öyle ki yemekler ve menü haftadan haftaya ya da aydan aya değil, anlık ortaya çıkar, tarifler yemekler hazırlarken gelişirken bir yandan da değişir. Gagnaire’in her bir yemeğe yaklaşımı aynı bir heykeltraşın mermer bir blok, yada bir ressamın tablosu ile doknuşuna benzer.

Sarayın Tadları

Yönetmen Christian Vincent / Oyuncular: Catherine Frot, Arthur Dupont, Jean d'Ormesson / Fransa, 95’, 2012, renkli / Fransızca, Türkçe altyazı
Perigord’lu ünlü şef Hortense Laborie, Fransa Cumhurbaşkanı kendisini özel ahçısı olarak işe alıp, Elysée Sarayı’ndaki bütün yemeklerin hazırlanması sorumluğunu verince şaşırıp kalır. Kıskanç tepkilere rağmen boyun eğmeyen yapısıyla Hortense çarçabuk işe koyulur. Cumhurbaşkanı François Mitterand’ın özel ahçısının olağanüstü hikayesine dayanarak yapılmıştır.

İsimsiz Duygusallar

Yönetmen Jean-Pierre Améris / Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Isabelle Carré, Lorella Cravotta / Fransa, 80’, 2010, renkli / Fransızca, Türkçe altyazı
İsimsiz Duygusallar, kontrol altına alamadığı utangaçlığı yüzünden yeteneklerinin farkına varamayan çikolata ustası Angélique’in (Isabelle Carré) hikâyesini anlatır. İşi için uğraşıp didinen çikolatacı Jean-René de benzer bir durumdan, sıkılganlıktan şikayetçidir. Bu durum şirketini de tehdit ederken Angelique’i yeni satış görevlisi olarak işe alır.

Bir Tat Meselesi

Yönetmen Bernard Rapp / Oyuncular: Bernard Giraudeau, Jean-Pierre Lorit, Florence Thomassin / Fransa, 90’, 2000, renkli / Fransızca, Türkçe altyazı
Orta yaşlı, gizemli bir iş adamı olan Frederic, Nicolas adında genç bir garsonla arkadaş olur. İnce zevklere sahip, güçlü Frederic, Nicolas’nın sevimliliğine ve naifliğine tutulmuştur. Yalnız ve korkuları olan Frederic, Nicola’ya iyi maaş ile özel tadımcısı olmasını teklif eder. Farklılıklarına rağmen, iki adam arasında yakın bir dostluk doğmaya başlar. Ancak çok geçmeden aralarındaki güven ve hayranlık bağları tepetaklak olur.


SH  4.03.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.