Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

11. BERLIN TÜRK FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen, ''11. Türk Film Festivali'' başladı .''Türk sinemasının sultanı'' Türkan Şoray, festivalde ''Onur ödülü''ne layık görüldü.

Festivalin UCI Kinowelt Colosseum Sineması'nda yapılan açılışı, Osman Sınav'ın yönettiği, Nurgül Yeşilçay'ın başrolünü oynadığı, ''Aşk Kırmızı'' filminin gösterimiyle yapıldı.

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, açılış öncesi, Berlin'de böyle bir etkinlik düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Bu yılki parola çevre ve insan. Türk film festivalinin bu bağlamda çok katkısı olacaktır. Türk sinemasından örnekleri burada izlemek Berlinliler için keyif verici'' dedi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da Almanya'da Türk filmlerinin seyirciye sunulmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Festivalin organizatörü Selçuk Sazak ise sinemanın bir kültürü tanıtmak için güçlü bir silah olduğunu belirterek, ''32 yıldır Almanya'da yaşıyorum. Hala yabancı sorunu var bu ülkede. 'Uyum sağlamıyorsun' deniliyor. ABD'de İngilizce bilmeden yıllardır yaşayan İspanya, Afrika kökenli insanlar var. Festivalle uyuma katkı yaptığımıza inanıyoruz. Önyargıları bertaraf etmenin en güzel yolu sanattır'' diye konuştu.

Bu arada, ''Türk sinemasının sultanı'' Türkan Şoray, festivalde ''Onur ödülü''ne layık görüldü.

Ödülünü Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu ile festivalin organizatörü Selçuk Sazak'tan alan Türkan Şoray, Berlin'de Türk ve Alman sinemaseverlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Şoray, sinemanın kültürlerarası kaynaşmayı sağlayan en önemli araçlardan biri olduğunu da kaydetti.

Festivalde, ''Menekşe'den Önce'', ''Delikanlım İyi Bak Yıldızlara'', ''Dönüş'', ''Uzun Hikaye'',''Tepenin Ardı'', ''Siirt'in Sırrı'', ''Cennetteki Çöplük'', Mutlu Aile Defteri'', ''Kelebeğin Rüyası'', ''Babamın Sesi'', ''Kuma'', ''Hükümet Kadın'', ''Şimdiki Zaman'', ''Taş Mektep'', ''CM101MMXI Fundementals'', ''Nach dem Brand (Yangından sonra)'' filmleri gösterilecek.


AA  17.03.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.