Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRKİYE MÜZİK ÖDÜLLERİ TÖRENİ

Tören, 12 Nisan Cuma akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek görkemli ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

Müzik sektörü, medya ve müzikseverlerin merakla beklediği, müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği ‘Türkiye Müzik Ödülleri Töreni’ 12 Nisan Cuma akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek görkemli ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Doğuş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kral Grubu’nun Ülker Albeni ana sponsorluğunda düzenlediği, bir çok ünlü sanatçının katılımı ve sahne şovlarıyla destek vereceği tören, 20:30’da STAR’dan canlı yayınlanacak.

Törenin yayını, gecenin konuk yıldızlarının günler öncesinde özenle hazırlattıkları kostümleriyle boy gösterdiği, meraklı gözlerin kimler kiminle gelmiş, ne giymiş diye ilgiyle takip ettiği, göz kamaştırıcı “Kırmızı Halı” seremonisi ile başlayacak. Kırmızı Halı’da Öykü Serter ve Şafak Karaman yıldızlar ile konuşacak ilk heyecanları ekrana yansıtacak.

GECENİN ŞOVLARI
Türkiye Müzik Ödülleri gecesinde; Murat Boz ve Sertab Erener yeni şarkılarını ilk kez ödül töreninde seslendirecek. Halil Sezai, Ümit Besen, Zeynep Başkan ve Kubat, geçen yıl kaybettiğimiz usta sanatçılarımız Müslüm Gürses, Ferdi Özbeğen, Kamil Sönmez ve Neşet Ertaş’ı sahnede anacak. Ve gecenin düetleri ise Nilüfer ile rockçılardan...

MURAT BOZ’UN BEKLENEN ŞARKISI
Uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni şarkısını ilk kez Türkiye Müzik Ödülleri’nde seslendirip müzikseverler ile buluşturacak.

SERTAP ERENER YENİ ALBÜMÜYLE İLK KEZ BU GECEDE!
Üç yıl aranın ardından yeni albümünü Türkiye Müzik Ödülleri ile aynı gün piyasaya sürecek olan Sertap Erener, yeni şarkılarını ilk kez törende seslendirecek. Sanatçı ayrıca, 90’lardan günümüze yapmış olduğu hit şarkılarından olaşan bir potpuri ile geceye renk katacak.

NİLÜFER’İN DÜETLERİ
Geçen sene düzenlenen 18. Kral Müzik Ödülleri töreninde “12 Düet” albümüyle “En İyi Proje” dalında birinci seçilen ancak rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Nilüfer, Cuma akşamı Türkiye Müzik Ödülleri’nde! Üstelik başarılı rock grupları Gripin, Gece ve Model ile sahnede yeni albümünden üç şarkı seslendirecek.

NEŞET ERTAŞ, FERDİ ÖZBEĞEN, MÜSLÜM GÜRSES ve KAMİL SÖNMEZ ANILIYOR
Geçtiğimiz bir yıl içerisinde sanat camiası ve sevenleri açısından oldukça üzücü günler yaşandı. Ödül gecesinde, müzik üstadları Neşet Ertaş, Müslüm Gürses, Ferdi Özbeğen ve Kamil Sönmez yine müzik ile anılacak, şarkılarıyla bizlerle olacak. Kaybettiğimiz dört büyük değeri, müzisyen dostları şarkılarıyla yaşatacak. Ümit Besen-Ferdi Özbeğen’den, Kubat-Neşet Ertaş’tan, Halil Sezai-Müslüm Gürses’ten, Zeynep Başkan ise Kamil Sönmez’den şarkılar söyleyecek.

AL SAHNELERE TAŞI BENİ
Ülker Albeni tarafından düzenlenen Al Sahnelere Taşı Beni yarışmasının Keremcem, Özlem Tekin ve Zara’dan oluşan jürisi tarafından seçilen en albenili üç ses, Mustafa Hoşgören, Hande Ateş ve Gamze Sargın, Türkiye Müzik Ödülleri töreninde müzik dünyasına yön veren isimlerin önünde sahneye çıkacak.

TÜRKİYE MÜZİK ÖDÜLLERİ
Bu yıl 19. yılına giren ‘Kral Müzik Ödülleri’, müzik sektörünün tüm paydaşlarının desteğiyle ‘Türkiye Müzik Ödülleri’ adını aldı. Türkiye’nin en önemli müzik ödülleri gecesinin adayları geçen ay düzenlenen basın toplantısında duyurulmuştu. 2012 yılı müzik çalışmalarının değerlendirmeye alındığı süreçte, MÜYAP ve Nielsen verileri, halkın oyları ve uzman jürinin değerlendirmesi ışığında Türkiye Müzik Ödülleri’nde kazanan isimler belirleniyor. Somut verilere göre belirlenen adaylar, yine tüm süreci açık bir şekilde duyurulan kriterlere göre değerlendirilerek ödüllendirilecek.

ADAYLAR
12 Nisan Cuma akşamı düzenlenecek ve bu yılki teması ”Müziğin Keyfi” olarak açıklanan Türkiye Müzik Ödülleri’nde yarışma kategorisine dahil 18 dalda ödül verilirken özel ödüller de sahiplerini bulacak.

Müzik dünyasında tatlı bir heyecana neden olan ve merakla beklenen törende 2012 yılına damgasını vuran isimler aday listesinin başında yer alıyor. Mustafa Ceceli, Demet Akalın, Göksel ve Emre Aydın gecede 4 dalda aday oldu. Sıla, Hande Yener ve Murat Dalkılıç da iki adaylıkla dikkat çekiyor. Murat Boz, Hande Yener, Orhan Gencebay, Volkan Konak, Ebru Gündeş de başarılı çalışmalarıyla törende ödüle bekleyen isimlerden.

En iyi grup kategorisi yarışmanın en çekişmeli geçecek dallarından. Kolpa, Gripin, Seksendört, Manga, Mor ve Ötesi ödül için mücadele edecek.

DİZİLER BU KEZ MÜZİKLERİYLE YARIŞIYOR
Dünyanın dört bir tarafında ilgiyle izlenen, her hafta televizyonda sert rating yarışına giren diziler bu kez müzikleriyle Türkiye Müzik Ödülleri’nde yarışacak. 45 ülkede 204 milyon kişinin izlediği bir klasik olarak bütün övgüleri üzerinde toplayan başarılı bir Star dizisi Muhteşem Yüzyıl, Çarşamba geceleri Muhteşem Yüzyıl ile yarışan Kanal D’nin iddialı yapımı Kuzey Güney, Star’ın artık fenomen kategorisine yükselen komedi dizisi “İşler Güçler”, geçen hafta ekrana veda eden Kanal D dizisi Kayıp Şehir ve izleyiciyi yakın tarihe götüren, kaybettiğimiz kimi değerleri hatırlatan kimi zaman eğlenceli kimi zaman hüzünlü bir TRT dizisi “Seksenler” müzikleriyle törende yarışacak.

TÜRKİYE MÜZİK ÖDÜLLERİ ADAYLARI

• EN İYİ ALBÜM;
Sıla, Mustafa Ceceli, Göksel, Ebru Gündeş ve Demet Akalın.

• EN İYİ ŞARKI;
Göksel (Uzaktan), Emre Aydın (Soğuk Odalar), Rafet El Roman (Senden Sonra), Demet Akalın (Türkan), Mustafa Ceceli (Es).

• EN İYİ KADIN SANATÇI;
Sıla, Göksel, Hande Yener, Demet Akalın, Funda Arar.

• EN İYİ ERKEK SANATÇI;
Murat Boz, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Emre Aydın, Volkan Konak

• EN İYİ GRUP;
Kolpa, Gripin, Seksendört, Manga, Mor ve Ötesi .

• EN İYİ KLİP;
Göksel (Yalnız Kuş), Aynur Aydın (Ayrılıklar Mevsimi), Demet Akalın (Türkan), Ziynet Sali (Herşey Güzel Olacak), Ceza (Türk Marşı).

• EN İYİ PROJE;
Orhan Gencebay ile Bir Ömür, Ozan Çolakoğlu (01), Erdem Kınay (Proje), Manga (E-Akustik), Badem (Badem ve Konukları).

• EN İYİ REMIX ŞARKI;
Erdem Kınay (Geri Dönüş Olsa-Murat Boz), Mustafa Ceceli (Es), Ozan Çolakoğlu (Hayat Öpücüğü-Murat Boz-), Burak Yeter (Haberin Olsun –Bengü-), Hüseyin Karadayı (Ayrılsak Ölürüz Biz).

• EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SANATÇI;
Mehmet Erdem, Gönseli Deniz, İrem Derici, Gülden Mutlu ve Ece Seçkin.

• EN İYİ ÖZGÜN DİZİ MÜZİĞİ;
İşler Güçler (Star), Kuzey Güney (Kanal D), Muhteşe Yüzyıl (Star), Kayıp Şehir (Kanal D), Seksenler (TRT 1)

• EN İYİ FİLM MÜZİĞİ;
Evim Sensin, Fetih 1453, Çanakkale 1915, Zenne, Çakallarla Dans.

• EN İYİ DÜET;
Emre Aydın&Gülden Mutlu (Soğuk Odalar), Burcu Güneş&Eflatun (Çıkmaz Sokaklar), Hande Yener&Seksendört (Rüya), Manga&Yıldız Tilbe (Hani Biz), Murat Dalkılıç&Z.Bastık (Lüzumsuz Savaş).

• EN İYİ ENSTRÜMENTAL ALBÜM ;
3 Dem (Geç), Bosphorus Lounge (Mercan Dede), Erkan Oğur (Dönmez Yol), Baki Duyarlar (Keman Jazz) ve Omar Faruk Tekbilek (The Meeting).

• EN İYİ SINGLE;
Emre Aydın (Beni Biraz Böyle Hatırla), Soner Sarıkabadayı (İnsan Sevmez mi), Ozan Doğulu & Model (Dağılmak İstiyorum), Bora Duran (Sen de Gidersen), Fettah Can (Rüzgar Ektim).

Ayrıca Türkiye Müzik Ödülleri gala gecesinde aşağıdaki kategorilerinde de ödüller verilecek:

* NIELSEN RADYOLARDA EN ÇOK ÇALAN ŞARKI
* NIELSEN RADYOLARDA EN ÇOK ÇALAN ŞARKICI
* MÜYAP FİZİKİ SATIŞ ÖDÜLÜ
* MÜYAP DİGİTALDE EN ÇOK DİNLEME/İNDİRME
* ONUR ÖDÜLÜ

HAK EDEN KAZANACAK!
Türkiye Müzik Ödülleri’nin adayları ödüle uzanmak için bir değerlendirme sürecinden geçiyor. Halkın SMS ile göndereceği oylar (SMS oylamasında her numara 1 oy atabiliyor ve ayrı bir ücret alınmıyor.), MÜYAP ve Nielsen verileri ve jürinin değerlendirmesi belli oranlara göre birleştiriliyor ve kazanan isim ya da şarkı belirleniyor.

ADAYLAR NASIL BELİRLENDİ?

Türkiye Müzik Ödülleri’nde adaylar aşağıdaki kriterler temel alınarak belirlendi:
• Müyap 2012 fiziki satış resmi rakamları
• Müyap internetten dinlenme ve indirilme resmi rakamları
• Nielsen 2012 yılında radyolarda en çok çalan şarkı verisi
• Nielsen 2012 yılında radyolarda en çok çalınan şarkıcı verisi
• Jüri oylaması
• Halk oylaması

Doğuş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kral Grubu’nun Ülker Albeni ana sponsorluğunda düzenlediği, bir çok ünlü sanatçının katılımı ve sahne şovlarıyla destek vereceği tören, 20:30’da STAR’dan canlı yayınlanacak.


SH  10.04.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.