Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘KÖPRÜDE BULUŞMALAR’DA KAZANANLAR BELLİ OLDU

32. İstanbul Film Festivali'nde "Köprüde Buluşmalar" kapsamında düzenlenen Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri'nin kazananları ile Türkiye-Almanya Ortak Yapım Fonu tarafından desteklenecek projeler açıklandı.

32. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen "Köprüde Buluşmalar", Avrupa ve Türkiye'den yapımcı, yönetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getirip, yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunun yapılması için olanaklar yaratmaya devam ediyor.

''Köprüde Buluşmalar'' kapsamında düzenlenen Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri'nin kazananları ile Türkiye-Almanya Ortak Yapım Fonu tarafından desteklenecek projeler, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili'nin ev sahipliğinde, Fransız Sarayı'nda yapılan törenle açıklandı.

32. İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan ve Köprüde Buluşmalar yöneticisi Gülin Üstün, her geçen yıl artan bir katılımla gerçekleşen Köprüde Buluşmalar'a katılan, seçilen ve ödül alan tüm proje ve filmlerin, Türk sinemasına katkısına dair görüşlerini bildirdi.

Köprüde Buluşmalar kapsamında bu yıl ikinci defa yapım aşamasındaki filmleri desteklemek amacıyla, Türkiye'den, çekimlerinin en az yarısı tamamlanmış veya post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj filmlere ve belgesellere açık olan Work in Progress/Yapım Aşaması Atölyesi gerçekleştirildi. Yapım Aşaması Atölyesi'ne Azize Tan, Gülin Üstün ve Tobias Pausinger'den oluşan Köprüde Buluşmalar Danışma Kurulu tarafından seçilen çekim veya post prodüksiyon aşamasındaki 5 film katıldı.

Törende konuşan Paolo Bertolin, "Jüri olarak öncelikle Yapım Aşaması Atölyesi'ne katılan tüm projelere övgülerimizi sunmak isteriz. Farklı öyküleme ve estetik yaklaşımlarıyla, Yapım Aşaması Atölyesi'ne seçilen beş film, ilk ya da ikinci filmlerini yapan yönetmenler tarafından gelecekteki parlak ve muhtelif Yeni Türk sinemasını, çeşitlilik barındıran akımları, trendleri yansıtıyor ve tasarlıyor. Böylelikle seçici kurula seçimleri için ve filmcilere hikayeleri ile vizyonlarını hayata geçirmeye yönelik çabalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Köprüde Buluşmalar-Work in Progress/Yapım Aşaması Atölyesi'ne katılan projeler şunlar:

Kalandar Soğuğu / Cold of Kalandar (Yönetmen: Mustafa Kara, Yapımcı: Nermin Aytekin)

Kar Korsanları / Snow Pirates (Yönetmen: Faruk Hacıhafızoğlu, Yapımcı: Faruk Hacıhafızoğlu)

Kusursuzlar / The Impeccables (Yönetmen: Ramin Matin, Yapımcılar: Giyotin Film / Emine Yıldırım, Oğuz Kaynak ve Karavan Film / Bertrand Glosset)

Sesimi İzle / Watch My Soundtrack (Yönetmen: Koray Ezgin, Yapımcı: Koray Ezgin)

Sivas (Yönetmen: Kaan Müjdeci, Yapımcı: Kaan Müjdeci)

Atölye bitiminde, uluslararası jürinin seçtiği Ramin Matin'in Kusursuzlar/ The Impeccables filminin yapımcıları Emine Yıldırım, Oğuz Kaynak ve Bertrand Glosset'e filmin tanıtımında kullanılmak üzere 10 bin dolar Efes Ödülü verildi.

İstanbul Film Festivali bünyesinde gerçekleşen Köprüde Buluşmalar kapsamındaki Film Geliştirme Atölyesi'ne yapılan 159 başvuru arasından seçilen 12 proje de şöyle:

Albüm (Mehmet Can Mertoğlu)
Antoine Köpe'nin Günlükleri (Nefin Dinç)
Bayrak (Ezgi Kaplan)
Ben Tek Siz Hepiniz (İnan Temelkuran)
Cemil Şov (Barış Sarhan),
Deniz Seviyesi (Nisan Dağ ve Esra Saydam)
İkarus (İlksen Başarır)
Kaçış (Kenan Kavut)
Kan Parası (Kıvanç Sezer)
Kardeşler (Ömür Atay)
Mavi Çadır (Marşa Franco)
Saklı (Selim Evci)

Mehmet Can Mertoğlu'nun Albüm projesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin dolarlık destek ödülü ve Melodika tarafından verilen Ses Post Prodüksiyon Ödülü sunuldu.

İnan Temelkuran'ın Ben Tek Siz Hepiniz projesi, Fransız film endüstrisinin bel kemiğini oluşturan Fransa Ulusal Film Merkezi tarafından verilen 10 bin Euro değerinde destek ödülünü kazandı.

Nefin Dinç'in Antoine Köpe'nin Günlükleri projesi bu sene ikinci defa verilen 2 bin 500 Euro değerinde Binger Lab Senaryo Danışmanlığı Ödülü'ne layık görüldü.

Törende ayrıca, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu işbirliğinde oluşturulan ve iki ülke arasındaki ortak yapımlar için yeni bir teşvik sunmayı amaçlayan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından desteklenecek projeler de açıklandı.

Başvuru yapan 10 proje arasından kurum temsilcilerinden oluşan jüri tarafından oy birliğiyle seçilen 6 proje fon ile desteklenecek.

Her üç kurumun temsilcileri, projelerin yüksek kalitesine dikkati çekerken, gelecekte ortaya çıkabilecek yeni Türk-Alman ortak yapımları için heyecanlandıklarını ve birlikte çalışmaktan zevk aldıklarını ifade etti.

Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu'nun destek vereceği projeler şunlar:

Özcan Alper - Rüzgarın Hatıraları / Memories of the Wind - 22 bin Euro, Ortak Yapımcılar: Nar Film Yapım, Bredok Film Production

Ömür Atay - Kardeşler / Brothers - 15 bin Euro, Yapımcı: Anka Film, Beleza Film

Seren Yüce - Sessizlik / Silence - 20 bin Euro, Yapımcı: Motiva Film, Wüste Film OST

Ezel Akay - Orada The Tales of Caravanserai - 20 bin Euro, Yapımcı: 90 Film Prodüksiyon, Bredok Film Production

Emine Emel Balcı- Nefesim Kesilene Kadar / Until I Lose My Breath - 20 bin Euro, Yapımcı: Prolog Film / Una Film

Rezan Yeşilbaş - Mesafe / Distance - 10 bin Euro, Yapımcı: Yeni Sinemacılık, mitosfilm


SH  12.04.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.