Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

5 YENİ FİLM GÖSTERİMDE

Bu hafta sinemaseverleri 5 yeni film bekliyor.
Hafta boyunca sinemalarda izleyiciyle buluşacak filmler şöyle...

“Güz Sancısı”
Yönetmen Tomris Giritlioğlu’nun 1955 İstanbul’unda yaşananları işleyen filmi “Güz Sancısı” gösterime girdi. Murat Yıldırım, İlker Aksum, Umut Kurt, Tuncel Kurtiz ve Beren Saat’in baş rolünü üstlendiği filmin senaryosu Etyen Mahcupyan ile Nilgün Öneş’in imzasını taşıyor. 1955 İstanbul’unda yaşananları işleyen filmin konusu şöyle:
Behçet, karşı komşusu Rum Elena’ya aşık olur ve 6-7 Eylül olaylarının panoramasında duygularıyla ve siyasi fikirleriyle bir iç hesaplaşmaya girişir. Türk siyasi hayatının ağır yükünü sırtlarında taşımak zorunda kalan bu iki sevgili, aşkın topraklarında “aynı”, yaşadıkları ülkenin topraklarında “farklı” taraflardadır.

“Pandora’nın Kutusu”
“Pandora’nın Kutusu” vizyona girdi. Yönetmeliğini Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı filmin başrollerini Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran ve Onur Ünsal paylaşıyor. Uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmin konusu şöyle:
İstanbul’un farklı bölgelerınde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, tam anlamıyla orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeş, bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz’in dağlarında bir yerlerde olan köylerinden gelen bir telefon ile bir araya gelir. Yaşlı anneleri Nusret Hanım kaybolmuştur.

“Mürekkep Yürek - Inkheart”
Brendan Fraser’ın baş rolünü üstlendiği “Mürekkep Yürek - Inkheart” vizyona girecek. Yönetmenliğini Iain Softley’nin üstlendiği film, Cornelia Funke’ın kitabından sinemaya uyarlandı. Senaryosunu David Lindsay-Abaire’in kaleme aldığı filmde, Fraser’a, Andy Serkis, Eliza Bennett ve Paul Bettany eşlik ediyor. Filmde olaylar şöyle gelişiyor:
12 yaşındaki Meggie, tıpkı babası Mortimer gibi bir kitap kurdudur. İkisinin de yüksek sesle kitap okudukları zaman, kitapta yazanları canlandırıp gerçek dünyaya getirme yeteneği vardır. Fakat kitap sayfalarından çıkan her karaktere karşılık, biri kitabın içine kaçmaktadır. Meggie’nin annesi de 10 yıldır Inkheart adlı kitabın içindedir. Mortimer ve Meggie her yerde bu kitabı arıyordur.

“Despero - The Tale Of Despereaux”
Animasyon film “Despero - The Tale Of Despereaux” minik izleyiciyle buluştu. Kate DiCamillo’nun romanından beyazperdeye uyarlanan animasyonun öyküsü şöyle:
Dor krallığında insanlar keyifli bir hayat sürüyordu. Ancak meydana gelen bir kaza Kral’ın kalbini kırarken Prenses’i acılara boğdu, ülke halkını umutsuzluğa sürükledi. Her yer kasvetli gri renge büründü, cesur fare Despero doğuncaya kadar da böyle devam etti ve Despero, dış görünüm önemli olmadığını tüm dünyaya öğretti.

“Largo Winch “
Jerome Salle’ın yönettiği filmde Tomer Sisley, Kristin Scott Thomas, Miki Manojlovic ile Melanie Thierryoynuyor. Filmde olaylar şöyle gelişiyor:
İş adamı Nerio Winch ölünce, şirketinde iktidar savaşı başlar. Yönetim kurulu üyeleri eski patronlarının herkesten gizlediği Largo adında bir oğlu olduğunu öğrenince şaşırırlar. Maceraperest, isyankar ve savaşçı bir ruha sahip Largo, tehlikeli bir yaşam sürmektedir. Babasının öldüğünü öğrenince, şirketin kontrolünü ele geçirmek için amansız bir mücadeleye girişir.


Sanatsal Haber  23.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.