Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

9 YENİ FİLM VİZYONDA

Usta yönetmen Steven Soderbergh imzalı Acı Reçete, Erden Kıral'ın son filmi 'Yük', Charles Dickens'ın klasik eserinden uyarlanan 'Büyük Umutlar' ve Chan-Wook Park'ın Hollywood'daki ilk filmi 'Lanetli Kan' haftanın öne çıkanları...

ACI REÇETE
Yönetmenliğini Steven Soderbergh'in yaptığı "Acı Reçete" filminde Channing Tatum, Jude Law, Catherine Zeta-Jones ve Rooney Mara rol alıyor.

Senaryosunu Scott Z. Burns'un kaleme aldığı ABD yapımı dram-gerilim türündeki filmde, kocası hapse girdikten sonra depresyona giren kadına, psikiyatristinin tedavisi için verdiği yeni bir ilacın hayatını nasıl değiştirdiği ve eşi ile ilişkisini ne yönde etkilediği anlatılıyor.

Emily ve Martin, Amerikan rüyasının örnek ve gözde çifti gibidir. New York’ta yüksek standartlara sahip lüks ve başarı içinde bir hayat sürdürürlerken Martin'in bir borsa yolsuzluğuna karışması ve hapse girmesi tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Emily, kocası hapse girdikten sonra küçük bir apartman dairesine taşınır ve depresyon-anksiyete belirtileriyle boğuşmaya başlar. 4 yıl boyunca kocasını beklerken bir yandan psikiyatr ve ilaç yardımı alır. İlaçların sayesinde yaşamaya çalışan kadın için doktoruyla arasında başlayan ilişki sonrasında işler iyiden iyiye zorlaşacaktır...

YÜK
Yönetmenliğini ve senaristliğini Erden Kıral'ın üstlendiği Yük'te, işlediği cinayet sonrası bir maden ocağına saklanan Cemal'in yaşadıkları anlatılıyor.

Cemal işlediği cinayet sonrası bir madene kaçıp, ölüm korkusu ile saklanır. Peşinde onu kovalayan bir başka adamsa dışardan görünen tüm cesaretine rağmen 'öldürmekten' korkmaktadır. Bu iki adamın ortak noktası ise Zeynep adlı bir kadındır. Aslında Cemal ile evli olan Zeynep, bundan seneler önce Cumali adlı bir adamla tutkulu bir ilişki yaşar ama Cumali de evli bir adamdır...

Geriye dönüşler ve şimdiki zaman, geçmiş ve gelecek arasındaki geçişlerle bu üç insanın yaşadıkları öykü beyazperdeye taşınıyor.Filminin oyuncu kadrosunda Tülin Özen, Nadir Sarıbacak, Tansu Biçer, Sinan Demirer ve Suzan Genç rol alıyor.

BÜYÜK UMUTLAR
Charles Dickens’ın kasikler arasına girmiş Great Expectations adlı eserinden uyarlanan film, yetim büyüyen Pip'in bir gün kimsenin bilmediği bir kişiden gelen yardımla beyefendi olması anlatılıyor.

Pip'in hayatı birdenbire nereden geldiğini bilmediği bir yardımla değişir ve bir beyefendiye dönüşür. Hızla sınıf atlayan genç adam bu konumunu çocukluk aşkı Estella’ya yeniden ulaşmak amacıyla kullanır. Fakat Estella'yı büyüten Bayan Havisham karşı cinse karşı büyük nefret beklemektedir; başta Pip'e olumlu yaklaşsa da işler hiç de planlandığı gibi ilerlemez. Estella’ya beslediği aşk, Pip'te büyük bir hayal kırıklığına neden olacaktır.

Filmin başrollerini Jeremy Irvine,Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda ise Mike Newell oturuyor.

LANETLİ KAN
Chan-Wook Park'ın yönettiği "Lanetli Kan" filminde, Nicole Kidman, Lucas Till, Mia Wasikowska, Matthew Goode ve Dermot Mulroney izleyici karşısına çıkacak.

İntikam Üçlemesi'nin yönetmeni Güney Koreli sinemacı Park Chan-wook'ın Amerika'da çektiği ilk film olan Stoker, babasının ölmesiyle annesiyle bir başına kalan India'nın ilk kez tanıştığı gizemli amcasıyla arasında korku ve öfkeden doğan garip ilişkiyi anlatıyor.

Aile reisinin ölümünden sonra anne ve kızın evine gelen bu amcanın, ailenin düzenini de baştan aşağıya değiştirecektir...

İNTİKAM BENİM
Yönetmen koltuğunda Niels Arden Oplev'in oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Colin Farrell, Terrence Howard, Noomi Rapace, Dominic Cooper ve Isabelle Huppert yer alıyor.

Senaristliğini J.H. Wyman'ın yaptığı filmin konusu şöyle: "Victor, patronu yüzünden ölen karısı ve kızının intikamını almaya çalışan New York'un yeraltı suç örgütü liderinin sağ kolu olan cesur bir infazcıdır. Patronu gizemli bir katil tarafından tehdit edilince Victor da detektifliğe soyunur. Bu sırada eski kurbanlardan biri olan Beatrice ise Victor'u baştan çıkarmaya ve ona şantaj yapmaya çalışır. Beatrice ile Victor'ın aralarındaki kimya onları şiddetli sonuçlara yol açan öç almaya sürükler."

KUMA
Avusturya yapımı "Kuma" filminini Umut Dağ yönetti. Begüm Akkaya, Vedat Erincin, Nihal G. Koldas, Murathan Muslu'nun izleyici karşısına çıkacağı dram türündeki filmin konusu şöyle:

"İç Anadolu'nun bir köyünde yaşayan Ayşe, gelin olarak Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gider. Ailenin annesi Fatma, üzerine kuma getirilmesine razıdır. Hatta bu onun fikridir, zira pençesine yakalandığı kansere yenik düştüğü anda eşinin ve çocuklarının emin ellerde olduğunu bilmek ister. Fakat ailenin iki kızı, neredeyse kendileriyle yaşıt olan kumayı kabullenmeye yanaşmazlar. Fakat kısa bir süre sonra beklenmedik bir gelişme, ailenin tüm dengelerini alt üst eder."

HİLE YOLU
Hrant Dink 19 Ocak 2007'de arkasından sıkılan üç kurşunla öldürüldü. Katil güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden tespit edildi. Ancak o görüntülerde eksik olan bir şey vardı... Hrant Dink cinayetinden iki yıl sonra, Korhan ve Murat yeni bir cinayete hazırlanmaktadır. Bu kez Türkiyeli bir papazı öldürmek üzere Kofik’i devreye sokarlar. Cinayet öncesi Şeyhmus örgüte ihanet edip, liderleri Paşa’ya ait harddiski çalar. Harddiskte Korhan, Murat ve Paşa’nın kaderini belirleyecek olan bilgiler vardır. Hile Yolu, Hrant Dink cinayetinin bulunamayan örgütünü anlatıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ersin Kana'nın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ozan Bilen, Serkan Yakan, Halil İbrahim Aras gibi genç isimler yer alıyor.

ÇOCUKLAR
Avrupa'nın göbeğinde 1990'lı yıllarda yaşanan Bosna-Hersek Sırbistan Savaşı'nın izleri üzerinden giden film, anne ve babasını savaşta kaybetmiş olan iki kardeşin, Rahime ve Nedim'in yaşam mücadelesine odaklanıyor.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu ile TRT2nin ortak yapımcılığında hayata geçirilen filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Aida Begic üstlenirken, baş rollerde Marija Pikic ve Ismir Gagula oynuyor.

(Q)ÜFÜR
Limon Hoca lakaplı bir şeyh dini, kitleleri sömürmek için bir sermaye olarak gören umut tacirlerinin lideridir ve yakın zamanda hakkın rahmetine kavuşmuştur. Fakat tarikatta işlerin bozulması kimsenin işine gelmeyecektir. Çarkın aynı şekilde dönmesi için baş mürit Maşallah ve cemaatte sözünü geçirdiği diğerleri, Limon Hoca'nın uzun zamandır kayıp olan oğlu Usko'yu bulup, babasının yerine oturtmak isterler. Öte yandan, derin bir aşk yaşayan Fatma ve Yusuf'un yolları bu dergahta kesişecektir.

Komedi türündeki filmin yapımcılığını Mustafa Delazy, senaristliğini ise Gani Rüzgar Şavata üstlenirken, yönetmen koltuğunda da aynı ikili oturuyor.


SH  26.04.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.