Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ROTERDAM’DA TÜRK FİLMLERİ TANITIMI

Bu yıl 38.'si düzenlenen Uluslararası Roterdam Film Festivali'nde Türk filmleri büyük ilgi topluyor.
Hollanda'da devam eden 38'inci Uluslararası Rotterdam Film Festivali'ne katılan Türk filmleri için festival gösteri merkezinde bu akşam bir tören düzenlendi.
Tarihinde ilk kez bir Türk filminin yarışma bölümüne alındığı festivalde, bu yıl ikisi kısa metrajlı olmak üzere toplam 14 Türk sinema filmi gösteriliyor.

Senaryosunu Tarık Tufan, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Çoşkun'un yaptığı "Uzak İhtimal" yarışma bölümüne katılırken, "Genç Türk Sineması" adı altında özel bir bölümde de Türk sinemasının seçkin örnekleri gösteriliyor.

Festivalde gösterilen Türk filmleri şöyle:
Derviş Zaim'in "Tabutta Rövaşata", Nuri Bilge Ceylan'ın "Kasaba", Zeki Demirkubuz'un "Masumiyet", Serdar Akar'ın "Gemide", Yeşim Ustaoğlu'nun "Güneşe Yolculuk" ve "Pandora'nın Kutusu", Kazım Öz'ün "Fırtına", Mehmet Bahadır Er'in "Kara Köpekler Havlarken", Seyfi Teoman'ın "Tatil Kitabı", Mehmet Cem Mertoğlu'nun "Yokuş", Selim Evci'nin "İki Çizgi", Semih Kaptanoğlu'nun "Süt" ve Özcan Alper'in "Sonbahar"

Ülkenin en büyük kültürel etkinlikleri arasında kabul edilen Rotterdam Festivali'ne katılan Türk filmleri büyük ilgi görüyor.


Sanatsal Haber  24.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.