Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘NOTER’ OYUNU İÇİN ÖZEL DEKOR

Noter, klasik noter bürosu şeklindeki bir odada oyuncuların çay dağıttığı, seyircilerle konuştuğu bir ortamda sahneleniyor.
"Ve Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu"nun yeni oyunu "Noter", klasik noter bürosu şeklindeki bir odada oyuncuların çay dağıttığı, seyircilerle konuştuğu bir ortamda sahneleniyor.
Yeşim Özsoy Gülan'ın yazıp yönettiği ve prömiyeri Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde yapılan oyun, Galata Perform'da tiyatroseverlerle buluştu.
İzleyicinin tiyatro mekanına girdiği andan itibaren kendisini noter binasının içindeki bir müşteri gibi hissettiği tiyatro oyunu "Noter", kullanılan "açık biçim" yöntemiyle seyirciyi de oyuna katıyor.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Yeşim Özsoy Gülan, oyunun noter bürosu gibi küçük bir odada sunulduğunu ve seyircilerle oyuncuların iç içe olduğu bir ortam oluşturulduğunu anlattı.

Oyun sırasında oyuncuların zaman zaman izleyicilerle doğrudan iletişime geçtiğini belirten Gülan, hikayenin "devletle birey arasındaki kopukluklar ve sessizlikler üzerine" kurulu olduğunu ve bürokrasi nedeniyle yaşanan sorunları trajikomik bir tarzda anlattığını söyledi.


Sanatsal Haber  26.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.