Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇAĞDAŞ TÜRK SANATINDAN 100 SEÇKİN ESER

Türk Çağdaş Sanatının en değerli eserlerinin rekor satışlarını gerçekleştiren Antik A.Ş. müzayede evi, sezonu Çağdaş Türk resim sanatı satışı ile kapatıyor.

Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Mübin Orhon, Ferruh Başağa, Adnan Çoker, Mehmet Güleyüz, Komet, Nejad Melih Devrim ve Ömer Uluç gibi önde gelen sanatçıların eserlerinin yer aldığı müzayede 25 Mayıs Cumartesi günü Antik Palace’da gerçekleşecek.

Son müzayedesinde Erol Akyavaş’ın “Kabe” konulu eserini 2.9 milyon liraya satarak Çağdaş Türk resim sanatı rekoru kıran Antik A.Ş. müzayede evi 278. müzayedesinde seçilmiş 100 eser satışa sunuyor.

Modern Türk resminin ustalarından günümüz sanatçılarına kadar uzanan geniş bir yelpazenin sunulduğu müzayedenin öne çıkan eserleri arasında Burhan Doğançay”ın “Black SST” isimli kurdeleler serisinden 1982 tarihli yapıtı yer alıyor. 1989 yılında Tokyo’da sergilenen resim usta sanatçının vefatının ardından satışa sunulan en önemli eseri olarak gösteriliyor. Tablonun açılış fiyatı 350,000 TL. Mayıs ayı sonunda İstanbul Modern müzesinde retrospektif sergisi açılacak Erol Akyavaş’ın “Gizli/Saklı şeylerin izleri” konulu 1986 tarihli tablosu 150.000 lira açılış fiyatıyla satışa sunulurken, sanatçının aile koleksiyonundan çıkan farklı dönemlerine ait eserler de koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak. Soyut resmin ve Paris ekolünün önde gelen temsilcisi Mübin Orhon’un aile koleksiyonundan satışa sunulan ve 1966 -1 972 yıllarına tarihlenen 10 adet eser ilk kez müzayedede satışa çıkıyor. Değerli sanatçı Komet’in başyapıt niteliğinde çalışmaları, Mehmet Güleryüz’den “Cep Herkülü” ve “Teknik Direktör” konulu eserleri, Adnan Çoker’den “Mavi Denge” konulu tuval çalışması ve birçok değerli sanatçıya ait eserler müzayedede satışa sunulan önemli yapıtlar arasında yer alıyor.

“Görme engelliler için resim”

Müzayedenin sıra dışı eserlerinden bir tanesi sanatçı Hüsamettin Koçan’ın “Görme engelliler için resimler” serisinden farklı bir tablo. Özel bir çamur bileşiminin tuvalin arkasından önüne yaptığı baskı sonucu ortaya çıkmış kabartma figürlerinin dokunularak hissedildiği tablo görme engelliler için yapılmış. Dokunarak hissedilen eser Türkiye’de ilk kez bir müzayedede satışa sunulacak açılış fiyatı 5 bin TL.

Modern Türk resminin usta sanatçılarının eski dönem işlerine ek olarak güncel Türk sanatının önde gelen isimlerinin eserleri de müzayedede yer alıyor. İnci Eviner, Azade Köker, Canan Tolon, İrfan Önürmen, Ahmet Elhan ve Haluk Akakçe gibi öne çıkan isimlerin eserlerinin satışa sunulacağı müzayedeyi Antik A.Ş. yönetim kurulu üyesi Olgaç Artam yönetecek. “Müzayedede yer alan eserleri kendi koleksiyonumuza seçer gibi özenle ve dikkatle seçmeye çalıştık” diyen Artam, tüm sanatseverleri eserleri yakından görmek için müzayede öncesinde sergiye davet ediyor.

Satışa sunulacak eserler 16 - 25 Mayıs tarihleri arasında Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir. 25 Mayıs Cumartesi Saat 15:30’da Antik Palace’da gerçekleşecek müzayede değerli imzalara ait eserlere sahip olabilmek için www.antikas.com sitesinden online kataloga ulaşılabilir, (0212) 236 24 60 telefon numarasından müzayede ile ilgili bilgi alınabilir.


SH  17.05.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.