Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘DÜŞLER SAHNESİ’ İZMİR’DE KURULUYOR

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği İzmir Festivali, ‘festival düşlerin sahnesidir’ temasıyla bu yaz fonda Bergama Antik Kenti ve Kemeraltı gibi ‘yeni’ mekânlarda klasik müziği her anlamda temsil eden konukları buluşturuyor. 2 Mayıs’ta New York Filarmoni Orkestrası konseriyle başlayan festivalin resmi açılışı 6 Haziran’da Efes Antik Tiyatrosu’nda 30. yılını kutlayan İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından gerçekleştirilecek. İZDOB’un solistleri, orkestrası ve korosu bu yıl doğumlarının 200. yılı dolayısıyla tüm dünyada kutlanan Verdi ve Wagner için düzenlenen gala konserde özel bir program sunacak.

İzmir’i klasik müzikle buluşturan festival, 12 Haziran akşamı ise başarılı klasik müzik dörtlüsü Minquet Quartet’i ağırlıyor. Müzikseverler, Bergama Kızılavlu’da bulunan Bazilika’nın yeni restore edilen Güney Kulesi’nde adını İspanyol filozof Pablo Minquet’ten alan Minquet Quartet’in klasik müzik ezgilerine dalabilecek. Dünyanın sayılı oda müziği topluluklarından olan dörtlü, Haydn ve Mahler’in ustalık gerektiren oda müziği eserlerini seslendirecek.

Festival Harlem Dans Tiyatrosu’nun gösterisiyle devam edecek. Yetenekli bir koreograf ve olağanüstü bir dansçı olarak tanınan Arthur Mitchell’in 1969 yılında bir kilisenin bodrum katında yaklaşık elli yıl önce kurduğu Harlem Dans Tiyatrosu, klasik balenin sanat biçimini insanların hayatlarını değiştirmek için kullanan öncü bir dans kurumu. Unutulmayacak bir dans gösterisi için 28 Haziran’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda Harlem Dans Tiyatrosu kaçmaz. Efes’in tarihi havası ile bütünleşecek bir konser için ise 4 Temmuz’da Celcus Kütüphanesi’nde Kremerata Baltica Oda Orkestrası eşliğinde çellist Mischa Maisky ağırlanıyor. Maisky, müzik dünyasında en az kendisi kadar tanınan Kremerata Baltica Oda Orkestrası eşliğinde Schumann Viyolonsel Konçertosu’nu seslendirecek.

Amarcord Wien topluluğu ile Viyana Operası’ndan mezzosoprano Adrineh Simonian 9 Temmuz akşamı ise Efes Odeon’da operaseverleri tatmin edecek. Klasik geleneğin güçlü köklerinden beslenen dört virtüoz, Viyana Operası’nın tanınmış mezzosopranolarından Adrineh Simonian’a eşlik edecek. Konsere yeni eklenen mekanlardan Kemeraltı’nda bulunan 200 yıllık Abacıoğlu Han’da ise barok müzik havası esecek. Barok müziğin önemli isimlerinden viyola da gamba sanatçısı Hille Perl ve Lee Santana ile İzmir Barok Topluluğu’nun konseri 11 Temmuz’da. Festivalin kapanış konserinde ise Polonya’nın klasik müziği temsil eden genç topluluklarından Apollon Musagete Quartet, Efes’in tarihi atmosferinde müzikseverlerle buluşacak. Josef Suk, Krzysztof Penderecki, Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin eserlerinden oluşan program 16 Temmuz’da.


SH  26.05.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.