Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ŞAMANİK SEYİRLERİN IŞILTISI’ PARK ART İSTANBUL’DA

Kadıköy’ün sanat yaşamını renklendiren Park Art İstanbul, kapılarını İngiliz Resam Azim Colin Looker’ın “Şamanik Seyirlerin Işıl Işıl Resimleri” adlı sergisiyle açtı.

Sanatını “Üç boyutlu bir alan yaratmak dışarıdan gelen bir ışık kaynağına ve gölgelere değil, yalnız saf renklere ve içsel ışığa bağlıdır” sözü ile tanımlayan Azim Colin Looker,
resimlerini yaparken etkilendiği alanlar ve esinlenmeler hakkında şu bilgileri veriyor:
“İlham kaynaklarımı ruhsal ve fiziksel olarak ikiye ayırabiliriz. Rüyalar, vizyonlar, şamanik seyirler, özelikle sufilerin tasarımları, mimarileri, seramikleri, renkleri kullanışları, İslami desenler ruhsal olarak beslendiğim ve ilham aldığım konular... Fiziksel ilham kaynaklarım ise daha çok antik kutsal mekanları ziyaretlerim sırasında oluyor. Mekanlar vasıtasıyla eski insanları, duyguları direkt olarak hissedebiliyorum. Çatalhöyük, Büyük Britanya veya Fas’taki antik yerler, bazı türbeler gibi bir çok mekan var. Böylece daha eski bir kozmos algısı hissediyorum. Birçok mükemmel yıldız, gezegen, büyülü bir gizem…”

Eserleri İspanya, ABD, Almanya ve Birleşik Krallık’ta sergilenen ve kolleksiyonerler tarafından takip edilen Azim Colin Looker’ın “Şamanik Seyirlerin Işıl Işıl Resimleri” sergisi Mayıs ve Haziran 2013 ayları süresince Park Art İstanbul’da sanatseverleri bekliyor.

Sanatçı Hakkında: Azim Colin Looker 1952 yılında Oxfordshire, İngiltere’de doğdu. Winchester Sanat Koleji’ni, ardından 1974 yılında Canterbury College of Art Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim bölümünü bitirdi. Öğrencilik döneminden beri eserlerini İngiltere, Almanya, İskoçya başta olmak üzere pek çok ülkede sergiledi. İngiltere’deki son sergisi 2009 yılında Oxford Üniversitesi’nde gerçekleşti. Renklerin ve içsel ışığın gücünü yansıtarak soyut resimler yapan sanatçının eserleri, İspanya, ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve Türkiye dâhil olmak üzere dünyanın dört bir köşesinden koleksiyoncular tarafından takip edilmektedir. 35 yılı aşkın süredir Türk gelenekleri ve şehir manzaraları ile güçlü bağ kuran sanatçı, 4 yıldır Türkiye’de yaşamaktadır. www.azimlooker.com Park Art İstanbul Hakkında: Fotoğraf sanatçıları Willy Sinn ve Bahar Aykaç'ın Kadıköy'de açtığı Park Art İstanbul Galeri, çağın değerlerini yakalayan ve evrensel işler üreten sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Park Art İstanbul Galeri, özellikle fotoğraf etkinlikleri ile de Türkiye'nin sanat gündemini uluslararası boyuta taşımayı ve yurt dışından önemli sanatçıları İstanbul'da ağırlamayı amaçlıyor.

Park Art İstanbul, 3,40 metre yüksekliği ve 80 metrekare genişliğiyle resim, heykel, fotoğraf ve yeni medya sergilerine alan açarken, çeşitli sanat disiplinlerinde, özgün atölye çalışmalarına sahne olacak.

Park Art İstanbul etkinliklerini yakından takip etmek, galeri hakkında detaylı bilgi almak için www.parkartistanbul.com adresini inceleyebilirsiniz.


SH  28.05.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.