Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

OPERA BALE SEYİRCİSİ AYAKTA: SANATA EVET

İstanbul Devlet Opera Balesi(İDOB) "Afife Balesi"nin dakikalarca ayakta alkışlanan son iki gösterisi seyircinin "Sanata Evet" sloganlarıyla noktalandı.

İki akşamda seyirciler, sanatçılarlabirlikte İstiklal Marşı söyleyerek Cumhuriyet'in sanat kurumlarının kapatılma çabalarına tepkilerini gösterdiler. Alkışlarla operanın kapısına çıkan seyirciler, Yoldan geçenlerin de katılımıyla, sanatçılarasevgiyle sarılarak sloganlarla sanat kurumlarına sahip çıktıklarını bir kez daha duyurdular.

Sanatçı İnsiyatifinin 31 Mayıs'ta duyurduğu 2 Haziran Pazar günü saat 13.00'de, Süreyya Operası'na yürümek üzere, Kadıköy İskelesi Haldun Taner Sahnesi önünde yapılacak olan "Sanata Evet" yürüyüş iptal edildi.

İDSO seyircisi de ayakta
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO) önceki akşam sezonu kapattığı "Yaza Merhaba" başlıklı son konserinde seyircinin büyük sevgi gösterisi vardı.

Orkestra adına obua sanatçısı Gülşen Negis'in ana sponsor Denizbank'a teşekkür plaketi verirken yaptığı "Umarız ve dileriz" yeni sezonda birlikte olacağız. İstanbul'un dört bir yanında yağmur çamur demeden bizi yanlız bırakmadınız en büyük teşekkür siz seyircilerimize" sözleri dakikalarca alkışlandı.

Seyirciler Cumhuriyet'in 50 yıllık sanat kurumlarının kapatılacağı haberlerinin şoku içindeler.


SH  2.06.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.