Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BEST OF GEZİ!

Gezi Parkı eylemleri bir yandan da yaratıcılık gösterisine dönüştü. Duvar yazılarında ve pankartlardaki mizah dolu sloganlardan sonra, şarkılar gündemde. Kimi yeni sözler yapıyor, kimisi bilindik şarkıları cover'lıyor.

‘Daha fazla özgürlük’ için başlayan Gezi Parkı Direnişi’nin özgürlüğüne kavuşturduğu ilk şey insanların yaratıcılığı oldu. Yazılanan duvarlardan sonra, her geçen gün artan Gezi Parkı şarkıları listesinden de orantısız zekâ ve mizah fışkırıyor. Direniş için cover’lar yapılırken önce en yakındakilere, türkülere başvuruldu. ‘ Ankara’nın Bağları’ ‘Ankara’nın Gazları’na; ‘Kesik çayır biçilir mi’ ‘Gezi Parkı biçilir mi’ye evrildi. Öte yandan, direnişe karşı hislerini ecnebi bestelerle anlatmaya çalışanlarımız da oldu. Ozan Atak Gezi Parkı direnişi başlayana dek sosyal medyanın en çok konuştuğu şey olan Daft Punk’ın yeni albümünden ‘Get Lucky’yi ‘Yaşar Giderdik Beraber’e çevirdi. Çağlayan Yıldız, The Police’in ‘Every Breath You Take’ şarkısını ‘Seni İzliyor Olacağız’a; Erdi Uçar, John Lennon’un unutulmaz ‘Imagine’ını ‘Chapulling in peace’e dönüştürdü. Rebel-K ise Depeche Mode’un ‘Enjoy the Silence’ını ‘Enjoy The Tear Gas’a evirdi.

http://capulcular.bandcamp.com adresinde listelenen şarkılar (şimdilik bulabildiğimiz 40 şarkı) bir ‘Best of Gezi’ albümü yapılması için yeter de artar bile. Devamı da gelecek gibi. Ne de olsa “dans edemediğimiz devrim devrim değildir”.


SH  12.06.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.