Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BİZANS’TA TİCARET’ KONULU SEMPOZYUMA BÜYÜK İLGİ

3. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu 24-27 Haziran tarihlerinde Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) tarafından düzenlenen sempozyum Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki AnaMed binasında yapılıyor.

Bugün başlayan sempozyuma yerli ve yabancı uzmanlar büyük ilgi gösterdi. Bizans dönemi üzerine yapılan çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak ve genç Bizans araştırmacılarının yetişmesine destek olmak amacıyla düzenlenen sempozyumun bu yılki teması “Bizans’ta Ticaret”. Sempozyumda 4 gün boyunca, 34 bildiri 14 oturumda sunulacak.

İlk gün oturumlarında son dönemlerdeki özellikle Marmara Denizi'nde Yenikapı'daki arkeolojik keşifler ve yazılı kaynakların yeni okumaları ışığında, Bizans dünyasında ticaret konusunda ulaşılan güncel bulgu ve belgeler de paylaşıldı. Özellikle dokuz yıldır süren araştırmalar bir deniz müzesinin aciliyetini işaret ediyor. Araştırmacılar atıl durumdaki Taşkızak Tersanesi'nin Bizans ve Osmanlı denizciliğini yansıtacak çok iyi bir müze olacağını belirtiyorlar.

Sempozyumu Scott Redfort açtı

AnaMed Direktörü Scott Redford, sempozyumun yaptığı açılış konuşmasında; bu yılki sempozyumun, paralel olarak düzenlenen 3 sergi, hazırlanan 4 yayın ile kapsamlı bir etkinlik haline geldiğine dikkat çekti. Redford, AnaMed olarak Bizans araştırmalarının uluslararası platformda paylaşılmasını sağlayan sempozyumun organizasyonunu ve ev sahipliğini üstlenmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sempozyum Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Zeynep Mercangöz ise konuşmasında, sempozyum süresince geniş kapsamlı sunumların özgün bulgu ve buluntularının Bizans araştırmalarına yeni bilgi ve görüş açıları sunacağına inandığını söyledi. Mercangöz, Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu’nun gerçekleşmesini sağlayan Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’ne (AnaMed) de teşekkür etti.

Sempozyum kapsamında bugün, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde “Saklı Liman’dan Hikâyeler: Yenikapı Batıkları” sergisi açıldı.

AnaMed’de ise “Artamonoff: İstanbul’da Bizans İmgeleri” sergileri sanat ve tarih severlere kapılarını açıyor. Yenikapı batıklarının sergileneceği “Saklı Limandan Hikâyeler” yıl boyunca, Bizans dönemine ait tarihi yapıların görüleceği “Artamonoff: İstanbul’da Bizans İmgeleri” ise 6 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek


SH  24.06.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.