Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRK SANATCILAR GİRİT ADASI’NDA ESERLERİNİ SERGİLEDİ

ARALARINDA YAZARIMIZ NEBAHAT KARYAĞDI’NINDA BULUNDUĞU 10 TÜRK SANATÇI "CHANIaRT 2013 CONTEMPORARY ART FESTIVAL" KAPSAMINDA YUNANİSTAN'IN GİRİT ADASI'NDA ESERLERİNİ SERGİLEDİ.

Yunanistan’ın Girit Adası, Hania Şehri’nde düzenlenen CHANIaRT 2013 CONTEMPORARY ART FESTIVAL'e Türkiye'den 10 sanatçı Cem Üstüner'in küratörlüğünde Pinelo Gallery çatısı altında katıldı.

Bu yıl ilk defa Türk sanatçıları ağırlayan CHANIaRT 2013’e AKENERJİ sponsorluğunda dahil olan sanatçılar “Black and White Dreams” teması altında, açılışı 30 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen sergide Olivepress Contemporary Art Museum’da eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Festivale katılan sanatçılar yazarımız Nebahat Karyağdı, Ali Cantürk, Burak Boyraz, Irmak Şahin, Müge Caferoğlu, Emel Örs, Sema Öcal, Seher Yıldız, Nurgül G. Güney ve Hüseyin Rüstemoğlu'nun eserleri Yunan halkı tarafından büyük ilgi gördü. Açılış sonrası Hania Şehri Belediye Başkanlığı'nın davetlisi olarak Başkanlık Makamı'nda da ağırlanan sanatçılar burada kendilerine verilen hatıratları kabul ettiler.

Girit Adası'nın Hania Şehri'nde düzenlenen sergi 30 Haziran – 24 Kasım 2013 tarihleri arasında gezilebilir.

CHANIaRT 2013 SANAT FESTİVALİ HAKKINDA
Öncelikli hedefi Girit Adası ve Hania Bölgesi'nin sanat potansiyelini göstermek olan bu festival, UNESCO Dünya Kültür Etkinlikler Forumu'nda yer almakla birlikte BM Kültür Örgütünün de himayesi ve desteği altındadır. Sergi alanları; modern sanat galerileri, Bizans ve Venedik yapıları, Ortodoks ve Katolik Kiliseler, eski sanayi siteleri, eski İlköğretim okulları, atölyeler, şaraphaneler, oteller, kültür merkezleri, kütüphaneler, pansiyonlar, müzeler ve kamusal alanlar olan etkinlikte her serginin kendi küratörü bulunmaktadır. Festivale bu yıl 300'den fazla yerli ve yabancı sanatçı katılırken 30'dan fazla sanatsal etkinlik 23 Haziran tarihinden 31 Ağustos tarihine kadar yer alacaktır. Bazı Etkinlikler 2014 yılına kadar sürmesi planlanmaktadır.

CHANIaRT 2013 CONTEMPORARY ART FESTIVAL
Black and White Dreams
30 Haziran – 24 Kasım 2013
Olivepress Contemporary Art Museum
Dromonero, GR-73002, Crete
http://www.olivepress.eu/


SH  5.07.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.