Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AİLESİNİ KISA FİLMLE ANLATAN ÖDÜLLENDİRİLECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde yer alan "Bana Aileni Anlat" temalı kısa film yarışmasına destek verecek.
Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Derneğince (TESİYAP) "Herkes film çekebilir" sloganıyla 14-30 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek festival ile 100. yılını dolduran Türk sinemasına yeni imkanlar ve bakış açıları kazandırılması hedefleniyor.
Etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip filmlerin kabul edileceği festivalde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ödülleri de yer alıyor.
Festivalin 50 bin lira değerindeki büyük ödülü, 30 Kasım 2009'da hayatını kaybeden yönetmen Ahmet Uluçay adına verilecek. En İyi Kısa Film, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon ödülleri 25'er bin lira, İzleyici Ödülü 10 bin lira, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Oyuncu, En İyi Kurgu Ödülü 5'er bin lira olarak belirlendi.

Bakanlığın desteklediği temasının "Bana Aileni Anlat" olduğu "Çok Kısa Filmler"in yarışacağı bu bölüme ailenin önemini anlatmak isteyen amatör, profesyonel 6 yaşından büyük herkes katılabilecek. Cep telefonu veya fotoğraf makinelerinin video kısmıyla çekilen filmler kabul edilecek. Filmlerin süresinin beş dakikayı aşmayacak. Her yaş grubu kendi arasında yarışacak. En İyi Çok Kısa Filmi çekene HD kamera ödül verilecek.

Kısa film yapımına destek
TESİYAP Kısa Film Fonu'nun yer aldığı bölüm kısa filmcilere önemli katkı sağlayacak. Çalışmalara destek amacıyla kurulan fon belgesel, animasyon ve kısa filmler arasından seçilen 20 filme 5 bin lira maddi katkıda bulunacak.

Yapım desteği bölümünde, filmler ana yarışmada değil kendi içlerinde yarışacak ve birinciye 25 bin lira ödül verilecek. Etkinliğin bu yılki onur konukları ise Nijer'den olacak. Nijerli sinemacılar belgesel filmleriyle festivalde yer alacak.


AA  11.07.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.