Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN PORTAKAL’DA ÖDÜLLER BELİRLENDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödülü 350 bin lira olarak belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk sinemasının nitelikli filmlerini ödüllendirerek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine katkı sunmak, sinema sektörünün gelişmesine öncülük etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Altın Portakal'da bu yıl en iyi film ödülü 350 bin lira olarak belirlendi.

Gençleri yarışmaya katılmaya özendirmek adına yeni bir düzenlemeyle ilk film ödülü de 55 bin liradan 100 bin liraya yükseltildi.

Bu yıl Altın Portakal'da en iyi filme 350 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi ilk filme 100 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi yönetmene 55 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi senaryoya 35 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi görüntü yönetmenine 30 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi müziğe 30 bin lira ve Altın Portakal heykelciği verilecek.

Ayrıca en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi sanat yönetmeni, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülünü kazananlar da Altın Portakal heykelciğinin sahibi olacak.

En iyi film ödülünün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 3 yıl içinde çekeceği yeni filminin bir bölümünü Antalya'da çekmesi halinde teşvik amacıyla verilen "Antalya Teşvik Ödülü" ise 70 bin lira olarak açıklandı.

Altın Portakal'da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasına geçen yıl, yılın son başvuru tarihi olan 6 Ağustos tarihinden sonra tamamlanmış, yurt içinde yapılan ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmada "Yarışma Filmi" olarak yer almamış, herhangi bir ulusal televizyon kanalında gösterilmemiş, ticari bandrollü DVD/VCD baskıları satışa sunulmamış Türkiye yapımı filmler katılabiliyor.

Festival kapsamında yer alan Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film yarışmalarına başvuru, 5 Ağustos Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.


AA  25.07.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.