Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İKSV YILIN İKİNCİ YARISINA HAZIR

Şu sıralar Eylül ayında gerçekleşecek 13. İstanbul Bienali'nin hazırlıkları içindeki İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 2013'ün ilk yarısında düzenlediği etkinlikleri içeren bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2013'ün ilk yedi ayında İKSV tarafından gerçekleştirilen etkinliklere 210 binin üzerinde izleyici katıldı.

Şu sıralar Eylül ayında gerçekleşecek 13. İstanbul Bienali’nin hazırlıkları içindeki İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 2013’ün ilk yarısında düzenlediği etkinlikleri içeren bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2013’ün ilk yedi ayında İKSV tarafından gerçekleştirilen etkinliklere 210 binin üzerinde izleyici katıldı.

İki hafta boyunca 6 salonda, 529 seansta, 23 bölümde 66 ülkeden 274 yönetmenin 226 filminin gösterildiği 32. İstanbul Film Festivali’ni, toplam 140 bin sinemasever izledi. Yüzde 88 dolulukla geçen film gösterimlerinin yanı sıra festivalde, konukların katılımıyla renklenen 4 sinema dersi, biri 13. İstanbul Bienali işbirliğiyle olmak üzere 3 söyleşi, yönetmen, oyuncu ya da yapımcıların bizzat sunduğu onlarca film seansı ve Köprüde Buluşmalar kapsamında 2 atölye ile 9 panel gerçekleştirildi. 16 günde Costa-Gavras, Peter Weir, Mike Figgis, Carlos Reygadas, Bille August gibi isimler de İstanbullu sinemaseverlerle buluştu.

41. İstanbul Müzik Festivali’ne Vadim Repin, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Mario João Pires, Khatia Buniatishvili, Magdelena Kozená, Kim Kashkashian, Sol Gabetta gibi isimler katıldı. 500’ü aşkın sanatçıyı İstanbul’da ağırlayan, 22 konserin yanı sıra “Konsere Doğru” söyleşileri ve “Açık Konservatuar” etkinliğinin gerçekleştirildiği festivali 20 bine yakın kişi izledi.

20. İstanbul Caz Festivali’ni 25 bin sanatsever izledi. Bu yıl Feriye Lokantası, Yıldız Sarayı Hasbahçe, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Alman Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı, Arkeoloji Müzesi, Salon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi gibi pek çok farklı mekânda düzenlenen festivalde 21 etkinlik İstanbullu müzikseverlerle buluştu. Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise caza uzun yıllar emek vermiş iki isme, müzisyen ve orkestra şefi Durul Gence ile müzisyen Hasan Kocamaz’a sunuldu. İstanbul Caz Festivali 20. yılında, R&B ve “soul” müziğin önemli iki ismini, Alicia Keys ve John Legend’ı ağırladı. 14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Alicia Keys’in, 2 Temmuz Salı günü ParkOrman’da verdiği konserini 7 bin izleyici takip etti. 20. İstanbul Caz Festivali’nin kapanışını ise 9 Grammy ödüllü usta müzisyen John Legend yaptı. 29 Temmuz Pazartesi gecesi Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenen konseri 4 bin müziksever izledi. Festivalde senfonik projeler de yer aldı. 10 Temmuz Çarşamba gecesi, beş yıl önce aramızdan ayrılan ünlü caz müzisyeni Esbjörn Svensson’un bestelerinin senfonik düzenlemeleri “E.S.T. Symphony” başlıklı konserle müzikseverlere sunuldu. Festival 16 Temmuz Salı akşamı bir senfonik konsere daha ev sahipliği yaptı. Wolfgang Heinzel yönetimindeki Deutsche Philharmonie Merck Orkestrası “Teatime at the Savoy” adlı projesiyle, Opera Swing Quartet’in yanı sıra Türkiye’nin tanınmış cazcılarından, piyanist ve besteci Kerem Görsev ve triosu eşliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir konser verdi.

UNESCO ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından, geçen yıl tüm dünyada düzenlenmeye başlayan Uluslararası Caz Günü, bu yıl 30 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti işbirliği ve İstanbul Caz Festivali’nin yerel ortaklığı ile İstanbul’da kutlandı. Uluslararası Caz Günü kutlamaları kapsamında, 30 Nisan Salı günü İstanbul’da, gün boyunca kentin farklı mekânlarına yayılan konserler, konferanslar, paneller, ustalık dersleri, caz atölyeleri, film gösterimleri ve sergiler düzenlendi. UNESCO Genel Direktörü Irina Bokava ve UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock’un katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, 30 Nisan Salı akşamı, ana sponsorlar Akbank ve Garanti Bankası’nın yanı sıra Jaeger-LeCoultre ile Microsoft’un katkılarıyla Aya İrini Müzesi’nde düzenlenen ve internet üzerinden tüm dünyaya canlı yayımlanan Uluslararası Caz Günü Konseri ile son buldu. İstanbul’un dört bir yanında gün boyu süren etkinlikleri ve konserleri 3 bin 500 cazsever takip etti.

Eczacıbaşı Topluluğu ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın kurucusu Dr. Nejat F. Eczacıbaşı, ölümünün 20. yılında New York Filarmoni Orkestrası konserleriyle anıldı. Şef Alan Gilbert yönetimindeki New York Filarmoni Orkestrası’nın 3 ve 4 Mayıs günlerinde verdiği iki konsere 5 binden fazla sanatsever katıldı.

Sahnesinde güncel müziğin önemli isimlerinin konserlerinin yanı sıra tiyatro ve edebiyat etkinliklerine de yer veren Salon, 2013 yılının ilk beş ayında 100’e yakın etkinliğe ev sahipliği yaptı. Calexico, The Radio Dept, Mono, Swans, Daughter, Valgeir Sigurdsson, Tiger Lillies, We Have Band gibi müziğin önemli isimlerinin konserlerine ek olarak Salon, yepyeni bir tiyatro projesine de sahne oldu. İstanbul Tiyatro Festivali işbirliği ve Efes sponsorluğuyla Mayıs ayında gerçekleştirilen “Oyun Salonu”nun ilk yılında üç oyun, bir okuma tiyatrosu ve bir atölye etkinliği, tiyatroseverlerle Salon sahnesinde buluştu. Ocak ve Mayıs ayları arasında 16 bin ziyaretçiyi ağırlayan Salon, yeni sezon için kapılarını Eylül sonunda açacak.


SH  31.07.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.