Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SALT’IN YAZ SERGİLERİ İÇİN SON GÜNLER

Salt’ın alternatif tarih okumalarına olanak veren sergilerini görmek için son günler... Salt Beyoğlu’ndaki ‘Taiping Tianguo: Olası Karşılaşmalar Tarihi’ ve ‘subREAL’, Salt Galata’daki ‘Yerelde Modernler’ sergileri 11 Ağustos’a kadar devam ediyor. Salt Ulus’taki ‘Modern Türkiye’nin Osmanlı’yı Keşfi: Ali Sami Ülgen Arşivi’ ise 15 Eylül’de sona erecek. Sergi, Türkiye’nin ilk restoratör mimarlarından Ali Sami Ülgen’in arşivinden yola çıkarak 1960 öncesi Türkiyesi’nin restorasyon pratiklerinden örnekler sunuyor. Ülgen’in topladığı yapı fotoğrafları, makaleler gibi malzemeler, SALT Araştırma’da araştırmacıların kullanımına sunulmak üzere dijitalize ediliyor ve kataloglanıyor.

Salt Beyoğlu’ndaki ‘Taiping Tianguo: Olası Karşılaşmalar Tarihi’ ise Asya sanatının dört önemli isminin New York’ta bulundukları aynı dönemdeki olası karşılaşmalara odaklanıyor. Ai Weiwei, Frog King Kwok, Tehching Hsieh ve Martin Wong’un 80’ler ve 90’lar başında New York’ta bulundukları dönem, çeşitli fotoğraf, eser ve tanıklıklarla aralarındaki ilişki öne çıkarılacak şekilde bir araya getiriliyor. Mekânın diğer sergisi ‘subREAL’, aynı adlı sanatçı kolektifinin 2012’de Bükreş’teki National Museum of Contemporary Art’ta düzenlenen retrospektif sergisinden bir seçki.

Romanya’da kurulan subREAL 90’larda fotoğraf, enstalasyon, video ve performanslarıyla ülkenin komünizmden serbest piyasaya geçişin sanatçılar üzerindeki etkisini araştırdı. SALT Galata’nın sergisi ‘Yerelde Modernler’ ise SSCB modern mimarlığın mirasını konu alıyor. Bir zamanlar birliği oluşturan 15 ülkeden örneklerin yer aldığı sergide, yerel mimarların 1960 ve 1970’lerdeki sıradışı uygulamalarından 80’lerdeki Kâğıt Mimarlığı hareketinin eleştirel yaklaşımına geniş bir dönemin ürünleri inceleniyor.


SH  10.08.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.