Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KOZA’YA DÖRT BÜYÜK’LÜ AÇILIŞ

20. Adana Altın Koza Film Festivali'nin 16 Eylül Pazartesi akşamı yapılacak Açılış Töreni'ne sinemamızın 'Dört Yapraklı Yonca'sı olarak anılan Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın damgasını vuracak.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 20’ncisi düzenlenecek Altın Koza Film Festivali, 16 Eylül Pazartesi tarihi bir açılışa sahne olacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘Dört Yapraklı Yonca’ olarak anılan Türkiye sinemasının dört büyük kadın oyuncusu Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın’ın festivalin açılışı vesilesiyle Adana’da olacağını duyurdu. 2014 yılında Türkiye sinemasının, 100. yılının kutlanacağına dikkat çeken Zihni Aldırmaz, Şoray, Girik, Koçyiğit ve Akın’ın sinema tarihimizdeki en önemli kilometre taşları olduklarına ifade ederek; “Bu dört sanatçımız, sadece belli karakterlere hayat veren profesyoneller değil. Büründükleri her rol, sanki gerçek bir karaktermiş gibi bizimle birlikte, bizim içimizde yaşamaya devam ediyor. Onlar sadece sinemamıza değil, yaşamlarımıza da damgasını vurdu” şeklinde konuştu.

Sinemamızın dört büyük kadın oyuncusu Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit ilk kez 2001 yılında Ankara’da Uçan Süpürge Kadın Festivali’nin açılış gecesinde aynı sahnede bir araya gelmişti. Filiz Akın, o geceyle ilgili duygularını 6 Şubat 2005 tarihli Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde “Oradakileri selamlamak üzere el ele tutuşup sahnenin önüne doğru yürürken herkes aynı anda ayağa fırlayıp bizi alkışlamaya başladı. Çok güzel bir duygu patlaması yaşadık seyircilerle” sözleriyle aktarmıştı.

Altın Koza’nın açılışı 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 20.30’da Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Açılışa, Göksel de eski Türk filmleri müziklerinden seçtiği repertuvarla sahne alacak. Festival 22 Eylül’e kadar devam edecek.


AA  3.09.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.