Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘GÜNDELİK FELAKET TEORİLERİ’ TÜRKÇE’DE

Bugüne kadar 30 ülkede yayımlanan Marisha Pessl'in 'Gündelik Felaket Teorileri' romanı Türkçe'de.

Marisha Pessl, büyük ses getiren ilk romanı 'Gündelik Felaket Teorileri'nde, üstün zekalı Harvard öğrencisi Blue van Meer’in ağzından, kitaplardan filmlere, filmlerden hayata uzanıyor ve okura kendi müfredatı ile bitirme sınavını sunuyor. Pessl’ın ders programı formatında yazılmış bu etkileyici romanının her bölümü bir edebiyat eserinin başlığını taşıyor ve okuru, romandaki gizemi edebiyat eserleri ve popüler kültür referansları yardımıyla çözmeye davet ediyor.

Bugüne değin 30 ülkede yayımlanan 'Gündelik Felaket Teorileri', hayatın köşelerine sinmiş tetikte bekleyen kimi tehlikeleri çok okuyan, çok düşünen ve çok sorgulayan Blue'nun gözünden anlatırken Nabokov, Shakespeare ve Flaubert'in eserlerinden Audrey Hepburn, Humphrey Bogart, Jane Russell ve daha nicelerine, doğru olduğunu varsaydıklarımızın ardında gizlenenlere uzanıyor, algı denen kelebeği yükseklere uçuruyor.

Babasıyla eyaletten eyalete dolaşan Blue van Meer'in belki bir intihar, belki bir cinayet veya belki de bambaşka bir gizemle örülen hikâyesi, gerçeğin tartışmaya açık doğasını irdeliyor. Blue’nun anlattıklarını takip ederek kitaplardan filmlere, filmlerden yaşama atlamak ve romanın sonundaki bitirme sınavını vererek dersi, 'Gündelik Felaket Teorileri'ni geçmek, okura düşüyor.

'Gündelik Felaket Teorileri', Algan Sezgintüredi çevirisiyle Siren Yayınları'ndan çıktı.


SH  23.09.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.