Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SÜREYYA KONSERLERİ BAŞLIYOR

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası(KBSO) Klasik müzik konser sezonuna Buxtehude Gençlik Senfoni Orkestrası’nın 29 Eylül Pazar ve 30 Eylül Pazartesi akşamları saat 20.00'de vereceği iki konserle başlıyor.

Genç ve yetenekli sanatçılardan oluşan topluluğun, İstanbul'da vereceği bu açılış konserleri geç barok döneminden geç romantizme kadar bestelenen parçaları bir araya getiriyor. İlk konserde orkestra,C. W. Gluck, G. P. Telemann, A. Pasculli, A. Salieri, C. Saint –Saens’ın eserlerini, ikinci konserde ise, C. W. Gluck , J. Haydn, L. V. Beethoven, A. Salieri, C. Saint –Saens’ın eserleri seslendirecek.

1988'de birkaç telli ve üflemeli için kurulan Buxtehude Gençlik Orkestrası, Hamburg metropolitindeki genç müzisyenleri bir araya getiren gerçek bir senfoni orkestrasına dönüştü. Topluluğun çoğu 18 yaş altında ve en gençleri de 11 yaşında.

Orkestra şimdiye dek sadece 18 ve 19. yüzyılların tipik repertuvarını çalmakla kalmadı; aynı zamanda Avrupa (Fransa, İtalya, Litvanya, Hırvatistan ve Yunanistan) ve Amerika (Şili ve ABD) boyunca çeşitli konser turları yaptı. İstanbul'da konser verme fikri Hamburg'taki okulla İstanbul'daki Ulus Yahudi Okulu arasındaki ortaklık sayesinde ortaya çıktı. Topluluk İstanbul turnesinde bu okulda da konser verecek.

Diğer gençlik orkestralarının aksine, İstanbul kökenli olup Almanya'da yaşayan ve misafir sanatçı olarak orkestraya katılan profesyönel obuacı Selen Schaper Kurbanoğlu hariç, tüm solistler orkestranın düzenli üyeleri. Orkestra şefi Andreas Désor, 16 yaşındayken orkestranın ilk üyelerinden biri olmuş, daha sonra müzik eğitimi alarak profesyonel obuacı, 2012'de de orkestraya geri dönerek şefliğini üstlendi.


SH  26.09.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.