Ödülleri ve yurtdışındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren yazarımız, genç ressam Nebah..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NEBAHAT KARYAĞDI’DAN “GEZ BENİ”

"Son üç yıldır düşlerim bir ormanda geçiyor."

Ödülleri ve yurtdışındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren yazarımız, genç ressam Nebahat Karyağdı, üç yılın ardından Türkiye' deki yeni kişisel sergisiyle sanat severlerle buluşuyor.
Şamanizmin, doğaya dönüş arzusunun, kent yaşamının dayanılmaz ağırlığından kaçışı kurguladığı,''yabancılaşma'' ve ''post modernizm'' gibi kavramları sorguladığı, canlı ve cesur bir ifadeyle oluşturduğu resimlerinde, ağaçlar, oyuncaklar, gündeme göndermeler, umutlar/umutsuzluklar ve düşlere malzeme olacak renklerle tuallerinde orman yolculuğuna çıkıyor.

Sanatçı, kültürümüzde önemli bir yeri olan ''şaman'' olgusunu, düş ve gerçeklik zincirindeki keşiften esinlenerek inceliyor.
Cesur fırça darbeleriyle doğaya özlemin peşine düşen, çevre sorunlarına, küresel ısınmaya, yeşil alanların eksikliğine dikkat çekmeye çalışan sanatçı "Gez Beni" derken hem kültürümüzün kökenlerine hem de insanın doğadaki varlığının önemine işaret etmeye çalışıyor.

''Şamanlığı muştulanan genç kam, bir rüya görmelidir. Rüyasında onu gerçek bir şaman haline getirecek tinsel yolculuklara vesile olacak, sağıltma ve alemlerin kaşifliğine mazhar olacağı davulunu yapacağı ulu ağacı bulması gerekmektedir.''

Sanatçının 11. Kişisel sergisi "Gez Beni" 9 - 24 Kasım 2013 tarihleri arasında UPSD Maçka Sanat Galerisinde gezilebilir.

Açılış: 9 Kasım 2013 Kokteyl: 17:00
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği
Maçka Demokrasi Parkı
Sanatçı İşlikleri Şişli Evlendirme Dairesi Yanı
80220 Şişli /İstanbul
Tel : 0212 247 62 83
Fax: 0212 247 36 85


SH  2.11.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.