Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TIKLA, SERGİYE BAŞLA

Anish Kapoor İstanbul’da sanal sergisi açıldı.

British Council, SÜ Sakıp Sabancı Müzesi işbirliğiyle ünlü İngiliz çağdaş sanatçısı Anish Kapoor’un eserlerini sanal ortama taşıdı. Sakıp Sabancı müzesine ziyaret şansı olmayan sanat severlere Anish Kapoor’un eserlerini görmeleri için fırsat yaratan proje, 360 derece panoramik fotoğraflar ve Anish Kapoor’un kendi anlatımıyla hazırlanan videolarla zengin içeriğe sahip.

Serginin ağırlığını oluşturan ve pek çoğu ilk defa sergilenen eserlerde, dünyanın farklı bölgelerinden çıkarılan özel taş parçalar kullanılmış. Pek çoğu 10 tonun üzerinde olan eserler dev boyutlarına tezat zariflikleriyle görenleri hayran bırakıyor. Sergide Anish Kapoor’un bazı tanınmış eserleri de yer alıyor. Sanal turun da açılış eseri olan ve müzenin bahçesinde yer alan Gök Ayna sanatçının en tanınmış eserlerinden biri.

Anish Kapoor’un anlatımıyla eserlere bir daha bakın
Sergiyi gezemeyen ya da kimi eserleri bir kez daha görmek isteyenlerin sanal tur deneyimlerini zenginleştirmek için projeye özel hazırlanan videolar turun içinde yer alıyor. Sanatçı Anish Kapoor ve serginin küratörü Norman Rosenthal’ın sergiyle ilgili görüşlerinin yer aldığı altı video eserlerle ilgili önemli ipuçlarını veriyor.

Akbank'ın 65. Yılı kapsamında sponsor olduğu Anish Kapoor İstanbul'da 5 Ocak'a kadar S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'nde gezilebilir.

Anish Kapoor İstanbul’da sanal turu web adresi:
www.360tr.com/britishcouncilturkey


SH  8.11.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.