Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

EROL BULUT ‘DÜŞLER VE NÜ’LER’ RESİM SERGİSİ

Ressam, akademisyen Erol Bulut’un “Düşler ve Nü’ler” sergisi 19 Kasım Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Sergide çoğu küçük boyutlu olmak üzere 70 adet resim yer alıyor. Sanatçı, resimlerinde temelde figür mekan ilişkisinde düşselliği tercih etmiş ve bu kapsamda anatomik olgu ve yapıların şiirselliği üzerinde duruyor. Düşsel mekan kurgulamalarında estetik ve plastik değer olarak kadın bedeni üzerinde yoğunlaşmış ancak kadın bedenlerini meta-değer ilişkisinin dışında tutuyor. Sanatçı; “Düşler ve Nü’ler… tabii ki estetik bir değer olarak düşsel mekan ve kadın bedeni, bende her zaman düşsellik ve şiirselliğin birbirinden ayrılamaz olduğunun düşüncesine sebep olmuştur. Zaten düşselliğin temelde bir yaratıcılık olgusuna itici güç oluşturduğu tüm estetik uzmanlarınca kabul edilmektedir. Türk Resminde, yaklaşık 130 yıl öncesine dayanan ve örneklerini de müzelerdeki resimlerde gördüğümüz “Çıplak Resim Çalışmaları” nın Plastik Sanatlar eğitiminde akademik resim çalışmaları düzeyinde kullanılması söz konusudur. Ne yazık ki bugün farklı kesimlerce ( bazen sanatçı grupları arasında da) yergiye tabi tutuluyor olsa da, çıplak resim çalışmak aynı zamanda kültürlü ve ruhen sağlıklı bireylerin yetişmesinin de aracı olarak düşünülmelidir. Yeterince fark edilmemiş olsa da bu kültür, uygar bireylerin yetişmesine ve gelişimine düşünülenden daha çok katkı sağlamıştır.” sözleriyle Nü’leri bakış ile uygarlaşma arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor.

Sanatçı, bir röportajında kendisine sorulan Türkiye’deki sanat ortamı ve sanatçı konumuna ilişkin verdiği yanıtta şöyle demektedir: “Sanatla uğraşmak, önce uğraşanın yaptığı ile mutlu olmasına sebep olmalıdır. Asla çok satılıyor, şimdi bunlar prim yapıyor, ancak bu şekilde gündemde olabilirim, galeriler şimdi bunları tercih ediyor, şimdi bunlar moda, vb. duygulardan hareket edilmemeli, sonuçta nereden ışık geliyorsa o tarafa dönen “Günebakan”lar safında yer almamalıyız.”

1976 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nde mezun olan Erol Bulut, 1982 yılından bugüne Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Öğretmenliği Anabilim Dalında sanat eğitimcisi olarak görevini sürdürüyor. 1982-1994 yılları arasında 3’ü birincilik olmak üzere 11 adet ödül kazanan sanatçı, akademi yıllarından bugüne çoğu İstanbul’da olmak üzere, 23 Kişisel Resim Sergisi açtı, eğitim ve resim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


SH  18.11.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.