Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SİNEMALARDA HAREKETLİ HAFTA

Bu hafta; biri yerli yapım, biri animasyon, 6 yeni film gösterime giriyor.
"Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi", "Şüphe", "Gerçek Masallar", "Dünya-Desie" ile çizgi film "Beşir'le Vals" ve yerli yapım "Öldür Beni", haftanın yeni filmleri...

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi
Yönetmen David Fincher'ın, Francis Scott Fitzgerald'ın kitabından beyazperdeye uyarladığı "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi"nde Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji Henson, Julia Ormond ve Elias Koteas rol alıyor.

Filmde, 80'li yaşlarda doğup, geriye doğru yaşlanan Benjamin Button'ın tuhaf hikayesi konu alınıyor.

Şüphe
John Patrick Shanley'in yazıp yönettiği "Şüphe"de Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams ve Viola Davis oynuyor.

1964 yılında geçen filmde, bir kilisede görevli karizmatik rahip Brendan Flynn ile korku ve disiplinin gücüne inanan Rahibe Aloysius Beauvier'in mücadelesi konu ediliyor.

Gerçek Masallar
Yönetmenliğini Adam Shankman'ın yaptığı Gerçek Masallar'ın başrollerinde Adam Sandler, Guy Pearce, Keri Russell, Courteney Cox ve Richard Griffiths var.

Filmde, iki küçük yeğenine anlattığı uyku öncesi hikayelerinin gizemli bir şekilde gerçeğe dönüşmeye başlaması üzerine hayatı sonsuza kadar değişen Skeeter Bronson'ın hikayesi anlatılıyor.

Dünya ve Desie
Dana Nechusthtan'ın yönettiği "Dünya ve Desie"nin başrollerini Maryam Hassouni, Eva Van De Wijdeven, Theo Maassen ve Christine Van Straalen paylaşıyor.

Filmde biri Faslı, diğeri Hollandalı iki genç kızın, Amsterdam'dan Fas'a uzanan macera dolu yolculukları anlatılıyor.

Beşir'le Vals
Senaristliğini ve yönetmenliğini Ari Folman'ın üstlendiği çizgi film "Beşir'le Vals", savaşın insanlar üzerinde bıraktığı yıkıcı etkilere dair, iddialı bir politik dram.

Filmde bir yönetmenle arkadaşının Lübnan Savaşı'nın ardından yaşadıkları kabuslar ele alınıyor.

Öldür Beni
Korhan Uğur'un yazıp yönettiği "Öldür Beni"de Burak Sarımola, Mehmet Ali Erbil, Nihan Aslı Elmas, Erol Alpsoykan ve Aysan Sümercan rol alıyor.

Filmde köy yaşantısı ve yöresel yemekler üzerine bir televizyon programı yapan Ozan ve Atilla adlı iki arkadaşın, Dikili'ye gelmeleri sonrasında başlarından geçenler işleniyor.


Sanatsal Haber  7.02.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.