Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ÜÇ YOL’ FİLMİNE İRAN’DAN ÖDÜL

"Üç Yol" filmi İran'da gerçekleştirilen Fajr Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde, en iyi senaryo ödülü "Kristal Simorg"un sahibi oldu.

"Üç Yol" filmi yurt dışındaki ilk uluslararası gösteriminden ödülle döndü.

Film, İran'da gerçekleştirilen Fajr Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde, en iyi senaryo ödülü "Kristal Simorg"un sahibi oldu.

1 Şubat'ta başlayan ve bugün sona erecek olan festivalin ardından Tahran'da bir otelde düzenlenen ödül töreninde, film ekibi adına Üç Yol'un ödülünü senaryo danışmanı Hasanali Yıldırım aldı.

Üç Yol, daha önce ESKADER'in (Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği) verdiği kültür sanat ödülleri yarışmasında da 2013 yılının en iyi filmi seçilmişti. Antalya ve Malatya Film Festivallerinde de gösterilen film, ilk uluslararası prömiyerini Fajr Film Festivalinde yapmış oldu.

Kısa filmlerinin aldığı ödüllerle adından söz ettiren Faysal Soysal, ilk uzun metrajlı filmi olan Üç Yol'da, modern dönemde her şeye yabancılaşan ve rüyalarını kaybeden insanı temsilen, bir şairin "Yusuf gibi" kendi kuyusunu aramasını anlatıyor. Batmanlı şair Bünyamin, Mostar'da toplu mezarlar, savaş sonrası kayıplar, intiharlar ve vicdan azaplarının içinde boğulmuşken, Boşnak psikolog Zrinka, Züleyha olup rüyalarında aradığı aşkı getiriyor kendisine.

Filmin oyuncu kadrosunda, Kristina Krepela, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Faketa Salihbegovic-Avdagic ve Alma Terzic yer alıyor.

Bu yıl 32.si düzenlenen Fajr Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde "Lal Gece" filmiyle Reis Çelik de En İyi Yönetmen ödülünü aldı.


AA  10.02.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.