Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MICHEL GONDRY, !f İSTANBUL’UN KONUĞU

Günümüzün en önemli yönetmenlerinden Michel Gondry, !f İstanbul’un konuğu olarak yarın Türkiye’ye geliyor. Gondry,Yeşim Tabak’la birlikte SALT Beyoğlu’da “Küçük Sohbetler”e, ardından da merakla beklenen son filmiUzun Boylu Adam Mutlu Mu? Noam Chomsky ile Canlandırma Bir Sohbet’in galasına katılıyor.

!f İstanbul yarın ayrıca, Ali Kemal Çınar Kısa Film’in, Todd Edwards daNe Fark Eder? Müzik Yapmaya Dair Bir Film’in Fitaş’da yapılacak gösterimine katılıyor.

Gondry’nin !f’de gösterilecek filmi,“Is the Man Who Is Tall Happy?: An Animated Conversation with Noam Chomsky / Uzun Boylu Adam Mutlu Mu?: Noam Chomsky ile Canlandırma Bir Sohbet” Fransa - 2013 - 88' - Renkli - DCP - İngilizce

Filmin ortaya çıkışı şöyle;
Michel Gondry ünlü dilbilimci Noam Chomsky’yle birkaç yıla yayılacak bir zaman diliminde söyleşiler yapmak için bir araya gelir. Konuşmanın ve dinlemenin kaypak doğasından olacak, Gondry bu buluşmaları Bolex kamerası ve bir ses cihazıyla kaydeder. Yaratmaya çalıştığı samimiyet ve mesafe için böyle bir söyleşi formu çok uygundur. Ortaya çıkan sonuç sıradan olmayan, görsel ve biçimsel olarak alışılagelmiş kalıpları zorlayan; en yaratıcı biçimiyle belgeselle animasyonun harmanlandığı benzeri olmayan bir film. Evet, Gondry hiç üşenmeden Chomsky’nin düşüncelerini animasyona, çizgilere dönüştürüyor ve kenarlarına düştüğü notlarla bunları anlamlandırmaya çalışıyor. Chomsky’yi sıkıştırmayı, onu zaman zaman yanlış anlamayı, bazen de bütün çocuksuluğunu koruyan sorular sormayı ihmal etmiyor. Chomsky, hem felsefi düşüncelerin arasında dans ederken hem de en mahrem ve kişisel anları hakkında konuşurken, kısacası en insani ve en kırılgan haliyle karşımızda!

Michel Gondry
Fransız yönetmenin ilk filmi İçgüdü (2001) Cannes’da gösterildi. Sil Baştan (2004) En İyi Orijinal Senaryo Oscar’ını kazandı. Uzun metrajları arasında Sundance ve Berlinale’de de gösterilen Rüya Bilmecesi (2006) ve Lütfen Başa Sarın (2008) yer alıyor. Gondry, reklam filmleri ve müzik videoları da çekiyor.


SH  16.02.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.