Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘TEKİL RENKLER’ THE MARMARA PERA’DA

Istanbul Art Space’in ilk sergisi Derya Yücel küratörlüğündeki ‘’TEKİL RENKLER’’kültür sanatın merkezi Pera’da konumlanan ve hem lokasyonu hem tasarımı ile misafirlerine eski Pera’yı yaşatan The Marmara Pera’da açılıyor. Proje bazlı işleyen çok yönlü bir yapı oluşturmayı hedefleyerek 2013 aralık ayında kurulan İstanbul Art Space, farklı alanlardaki sanatçıların birbirleriyle etkileşim halinde olmalarına imkân sağlamayı, sanatçılara ve sanat projelerine destek vermeyi, yeni bir platformda sunmayı amaçlıyor.

‘’TEKİL RENKLER’’ başlıklı sergide bir araya gelen sanatçılar; Ardan Özmenoğlu, Arzu Akgün, Kezban Arca Batıbeki, Murat Salcı, Turan Büyükkahraman ve Yusuf Aygeç, popüler imgeleri, gündelik yaşam ikonlarını, sıradan nesneleri ve toplumsal kalıpları ele alarak boşluk ve homojenliği yansıtmakta pop-art stratejilerini kullanıyorlar. Bu sergideki yapıtlarda da izlenen popüler grafik imgelemi, gerçeğin jest üzerinden temsil edildiğibir ufuk sağlıyor. Sanatçılar, herkesin aşina olduğunu ya da bildiğini başkalaştırmak yoluyla sanata aktarıyor. Ortak kültür deneyiminin nesne ve ikonları ya da tarihin/zamanın mevcut anından çekip çıkarılan ortak imgeler olarak bir iplik markası, nostaljik bir magazin, alışveriş anı, reklam/pop starını ya da sıradan bir duvar resmi neredeyse her biri bambaşka biçimde kendi ve diğerlerinden farklı olarak aşkın bir havaya bürünüyor. Tekil renkler ve formları üretimlerinde kullanan sanatçılar, bireysel yöntemlerini pop sanatına dair bir motivasyonla ortaya çıkarıyor.

Pop-art stratejilerinin kullanılarak kültürel-sanatsal ve toplumsal gündemlerin kesiştiği bu çok renkli sergi, 21 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında The Marmara Pera sergi salonunda görülebilir.

TEKİL RENKLER
21 Mart – 30 Nisan 2014
Sergi açılışı: 18:30
The Marmara Pera
Meşrutiyet Cad. Tepebaşı – Beyoğlu / ISTANBUL 34430


SH  11.03.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.