Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KİBELE’DE MEHMET MAHİR RETROSPEKTİF SERGİSİ

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde Mehmet Mahir retrospektif sergisi açıldı.

Ressam ve Mimar Sinan Resim Bölümü Başkanı Mehmet Mahir’in kariyeri boyunca izlediği evreleri gözler önüne seren sergide sanat disiplinlerini buluşturan çok sesli, çok renkli, çok katmanlı tabloları hayranlıkla izleniyor.

Tablolarında matematik, geometri ve müziğin ana dinamikleri oluşturduğu Mahir, Türk resminde yer bulmuş soyutlamaların dışında farklı bir estetik anlayışa ve üsluba sahip. Soyut bir dil kullanmadan soyut izlenimi veren dev tablolar, sanatçının renk skalasından seçtiği tonlarla ilerliyor. Tablolarda yaratıcı zeka, yüksek sanat ve bilim birikimyle “yansıma”, “karşıtlık” ve “üç boyutluluk” kavramlarının yoğun bir emekle nasıl sorgulandığı izleniyor.

Mehmet Mahir’in retrospektif sergisi sanatçının ilk dönem figüratif betimlemeleri ve portreleri, soyutlamaları ve son dönem çalışmaları olmak üzere üç ayrı süreci kapsıyor. 1976’dan bu yana yapıtlarıyla sergilere katılan ve ilk kişisel sergisini 1982’de gerçekleştiren Mehmet Mahir’in satranç ve müzik serileri de Kibele Sanat Galerisi’nde yer alıyor.

Kariyeri boyunca 9 sanat ödülüyle onurlandırılan sanatçı resim sanatının yanı sıra karikatür sanatıyla da yakından ilgileniyor. Mehmet Mahir’in retrospektif sergisi 12 Mart- 19 Nisan 2014 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.


SH  14.03.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.