Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DEVLET OPERA VE BALESİNDEN 5 YENİ ESER

Devlet Opera ve Balesi, (DOB) Nisan ayında 5 yeni eserle sanat severlerin karşısına çıkacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında Ankara, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun'da yeni opera, bale ve operet eserleri perde açacak.

İzmir DOB, 19 Nisan'da Vivaldi, Paganini ve Bach'ın müzikleri üzerine hazırlanan "Dans ve Kutlama" adlı bale eserinin Türkiye prömiyerini yapacak. Silvano Correa Riberio'nun koreografisini üstlendiği eser, Vivaldi'nin sevinçli ritimlerinden, jazz versiyonlara kadar sanatseverlere renkli bir yolculuk vaat ediyor.

Ankara DOB, Bizet'in dünyaca tanınan "Carmen" operasını, 26 Nisan'da başkentli sanat severlerle buluşturacak. Aryalarıyla ünlü eseri Recep Ayyılmaz sahneye koyacak.

Samsun DOB ise Franz Lehar'ın, eğlenceli eseri "Şen Dul" operetini 7 Nisan'da ilk kez sahneleyecek.

Mersin DOB, "Karyağdı Hatun" operası ile ilk kez 8 Nisan'da seyirciyi selamlayacak. Gürçil Çeliktaş'ın yönettiği eser, Anadolu kültüründeki 'eren kadın' motifini yansıtan Karyağdı Hatun'un hikayesini, Okan Demiriş'in bestesiyle anlatıyor.

Antalya DOB, klasik Türk bale eseri haline gelen Ferit Tüzün'ün "Çeşmebaşı" eseri ile Çetin Işıközlü'nün "Judith" balesiyle 8 Nisan'da perde açacak.


AA  26.03.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.