Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİFO TEMMUZ’DA BBC PROMS’DA KONSER VERECEK

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Temmuz ayında dünyanın en büyük klasik müzik festivallerinden biri kabul edilen ve 2014’te 120. yılını kutlayan BBC Proms’da bir konser verecek.

BİFO Türkiye’den bu etkinliğe katılan ilk orkestra olacak. Sascha Goetzel’in şefliğini yapacağı konserin solisti kemancı Daniel Hope. 29 Temmuz 2014 Salı günü Royal Albert Hall’da gerçekleşecek olan konserde Sergey Prokofyev’in torunu olan Gabriel Prokofyev’in BBC Proms’un siparişi üzerine bestelediği Keman Konçertosu’nun dünya prömiyeri de yapılacak.

15. kuruluş yılını kutlayan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Mayıs ayında Lütfi Kırdar UKSS’deki sezonluk konserini bitirdikten sonra, 31 Mayıs Cumartesi günü bu yılki temasını “Doğanın Şarkısı” olarak belirleyen 42. İstanbul Müzik Festivali’nin Açılış Konseri’ni gerçekleştirecek. BİFO, 29 Temmuz 2014 Salı günü de İngiltere’deki BBC Proms’da bir konser verecek:

BİFO BBC Proms’da: Doğu’dan Vaatler

İngiliz Onyx firmasından çıkardığı CD’leri dünya müzik piyasasında beğeni ile karşılanan BİFO’nun BBC Proms konseri, topluluk için özel bir anlam taşıyor. Bestecileri veya yapıtlarıyla Avrupa’nın doğusuna odaklanan programda Balakirev’in Islamey, Holst’un Beni Mora, Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü, Händel’in Solomon Uvertürü, Respighi’nin Saba Melikesi Belkıs yapıtları seslendirilecek. Konserin ilk yarısında ayrıca, büyük Rus besteci Sergey Prokofyev’in torunu olan besteci, prodüktör ve DJ Gabriel Prokofyev’in BBC Proms siparişi üzerine I. Dünya Savaşı anısına bestelediği Keman Konçertosu’nun da dünya prömiyeri gerçekleşecek.

BBC Proms 2014

Dünya Savaşı’nın da yıldönümü olan 2014’te 120. yaşını kutlayan BBC Proms her yıl dünyanın önde gelen toplulukları, şefleri ve sanatçılarını müzikseverlerle buluşturuyor. Konserlerin hemen hemen çoğunun Royal Albert Hall’da gerçekleştiği etkinlik kapsamında Cadogan Hall’da oda müziği konserleri yer alıyor. 1996’dan bu yana “Proms in the Park” temasıyla ülke çapında parklarda canlı konserler de gerçekleştirilerek festivalin geniş kitlelere ulaşma misyonu destekleniyor.

“Last Night of the Proms” adındaki son gece İngiliz kahramanlık temalı ve popüler yapıtlar seslendirildiği konser ve “Proms in the Park” kapanış partisi oluyor.

Festivalin tüm konserleri BBC Radio 3’den canlı yayımlanıyor. Etkinlikler 2014’te BBC Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 4 ve Radio 5’ten canlı ve BBC One, BBC Twoile BBC Four televizyon kanallarından izlenebilecek.


SH  27.04.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.