İstanbul yeni bir sanat galerisine daha kavuşuyor...." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇİZGİNİN YOLCULUĞU SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

İstanbul en yeni sergi mekanına "Çizginin Yolculuğu" Hüsnü hat sergisi ile merhaba diyor.

İstanbul yeni bir sanat galerisine daha kavuşuyor. addresistanbul Dekorasyon Merkezindeki “Galeri Bir İmza” Sanat Galerisi 3 Mayıs Cumartesi günü aralarında dünya çapında klasik ve modern sanatlarda isim yapmış sanatçıların oluşturduğu “Çizginin Yolculuğu” adlı karma sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Aralarında Fuat Başar, Hasan Çelebi, Davut Bektaş, Arda Çakmak, Prof.Dr. Uğur Derman, Hüseyin Kutlu, Erol Dönmez, Ali Alparslan, Ali Toy, Ferhat Kurlu, Gürkan Pehlivan, Halim Özyazıcı, Hamit Aytaç, Alparslan Babaoğlu, Özcan Özcan, Yılmaz Enes, Safiye Morçay, Kubilay Şenses, Hüseyin Türkmen, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Levent Karaduman, Mehmet Memiş, Savaş Çevik, Tahsin Kurt ve Turan Sevgili’nin eserlerinin yer aldığı sergi dönüşümlü olarak yıl boyunca sürecek.

Adı geçen sanatçılarımıza ait bir çok eser klasik ve modern yorumlarıyla izleyicinin beğenisine sunulmakta. Sergide yer alan eserleri meydana getirenlerin günümüzün en önemli isimleri arasında olduğunu belirten proje koordinatörü Sabri Kalender “Bize ait olan sanatları özellikle genç nesillerin unutmamasını ve ilgilenmesini amaçlıyoruz. Bu eserler; tüm manevi duygularımızı, zenginliklerimizi ve tarihimizi barındırmaktadır” dedi. Kalender şunları söyledi;
“Sanatsal zenginliğin ve zarafetin sonraki kuşaklara aktarılması büyük önem taşımaktadır. Üzerinde bulunduğumuz coğrafyayı, geleneksel sanatlarımızla anlatmak, bu projeyi daha anlamlı kılmaktadır. Bir taraftan bize ait olanı bizim sanatımızla anlatırken diğer taraftan herkes nereden gelip nereye gittiğini, bu toprakların, varlığımızın ve milletimizin ne büyük değerlere sahip olduğunu bir kez daha anlayacaktır. Projede yer alan sanatkarların devrin önde gelen isimlerinden olmaları, sanatımızın daha iyi anlaşılması ve tanınması adına büyük bir hizmet olacaktır.”


SH  29.04.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.