Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AHMET ÜMİT’TEN CEZAEVİNDE KİTAP SEANSI

Ünlü yazar Ahmet Ümit, memleketi Gaziantep'te düzenlenecek 'Uluslararası Kitap Festivali' kapsamında, cezaevinde kalan mahkumlara kitap okuyacağını ve özgürlüğün önemini anlatacağını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çeşitli kuruluşların da desteğiyle 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gaziantep 1'inci Uluslararası Kitap Festivali'nin koordinatörlüğünü ünlü yazar Ahmet Ümit üstlendi. Memleketi Gaziantep'e gelen Ahmet Ümit, festival kapsamında cezaevine gideceğini ve burada bir araya geleceği mahkumlara kitap okuyup, özgürlüğü konuşacağını ifade etti.

Gaziantep'in festivaller şehri olması ve tanıtımı için yapılan çalışmalara destek verdiğini belirten Ümit, "Gaziantep'in marka şehir olması ve uluslararası arenada tanıtımı için yapılan çalışmalarda bende elimden geldiğince destek oluyorum. Bu kapsamda 2-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan festivale Türkiye'nin dört bir yanından ünlü yazarlar katılacak. Festival kapsamında H Tipi Cezaevi'nde bulunan mahkumlarla bir araya gelerek, onlarla kitap ve özgürlük üzerine konuşacağım" dedi.

'YENİ ROMANIMDA İTTİHAT VE TERAKKİ DÖNEMİNİ YAZIYORUM'

Yazmayı sürdürdüğü yeni romanında İttihat ve Terakki dönemini anlatacağını da dile getiren Ahmet Ümit şunları söyledi: "Devlet ile birey arasındaki ilişkiyi anlatan bir roman çalışmamız var ve iki bölümden oluşuyor. Bu romanın bir kısmı günümüzde geçerken, bir kısmı ise 1926 yılını yani Cumhuriyetin ilk zamanlarını anlatıyor. Asıl amacım, devletin insanla ilişkilerini anlatmak. Hem tarih, hem güncel olan bir roman diyebiliriz. Bu roman bittikten sonra ise Gaziantep üzerine yeni bir roman çalışmasına başlayacağım" diye konuştu.

Öte yandan, 2 Mayıs günü kortej yürüyüşüyle başlayacak olan kitap festivaline, Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan, Bilgehan Pamuk gibi yazarların katılacağı bildirildi


SH  29.04.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.